Montecatini Terme

Montecatini Terme en zijn kuuroorden

Dit dichtbebouwde stadje gelegen in de regio Pistoia beschikt over maar liefst 9 kuuroorden verspreid over het zogenaamde Parco delle Terme en is daarmee de nummer 1 in Toscane.

Het prachtige kuuroord Terme Tettuccio

Montecatini Terme was reeds bekend in de 16de eeuw maar kreeg haar boom vooral in de jaren 20 van de 20ste eeuw. Vooral de rijkere welgestelde klasse kwam hier naartoe om het minerale water te drinken dat helpt tegen onder andere reuma, leveraandoeningen en ademhalingsproblemen.

Prachtige hal in het kuuroord Tettuccio

Het water van Montecatini bevat zoutoplossingen met bestanddelen die in ons lichaam aanwezig zijn waaronder sodium, chloor, calcium, lithium, jodium en fosfaten.

In de bloeiperiode kwamen hier maar liefst 60.000 personen per dag. Aan het einde van de 20ste eeuw begon echter een periode van verval maar sedert enkele jaren zijn de kuuroorden terug enorm in trek bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen.

Heel wat kuuroorden alsook villa’s in Montecatini Terme zijn dan ook gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw in de liberty stijl (Italiaanse term gebruikt voor art niveau).

Het kuuroord Excelsior

De  bekendste kuuroorden zijn Terme Excelsior, Tettuccio en Terme Redi. Je hebt er naast de traditionele kuren zoals de mineraal water kuur ook modderbaden, balneotherapie, hydromassages en nog veel meer.

De andere 6 zijn:

  • Grocco
  • La salute
  • Regina
  • Leopoldine
  • Tamerici
  • Torretta

Meer info over de kuuroorden met onder andere de behandelingen, therapieën en prijzen vind je terug op volgende sites:

Heerlijk ontspannen tijdens een massage

Boven de stad uit ligt het pittoreske Montecatini Alto, het oudste gedeelte. Je kan er naartoe met de kabellift die vertrekt vanuit Montecatini Terme (meer info over Montecatini Alto)

Het pittoreske Montecatini Alto

 

Praktische info

Ligging: Montecatini Terme bevindt zich op 14 km van Pistoia, op 30 km van Lucca, op 53 km van Firenze, op 45 km van Pisa en op 118 km van Siena

overnachten klein Overnachten in Montecatini Terme: Overzicht vakantiehuizen, hotels, B&B, …