Najaar in Toscane: rondom Cortona met olijfolie workshop

In samenwerking met het Italië Magazine stelde de Nederlandse reisorganisatie Fundadore Travels een arrangement samen met verblijf in de omgeving van Cortona, een ideaal uitgangspunt om het mooie en nog ongerepte zuidoosten van Toscane te verkennen. Het najaar is ook het seizoen van de olijvenpluk; tijdens een workshop leert u allerlei wetenswaardigheden over de productie, het proeven en kiezen van goede olijfolie.

U logeert in Casa Bellavista, een prachtig en comfortabel B&B met uitzicht op het schilderachtige Cortona. Eigenaresse Simonetta ontvangt u in haar met liefde gerestaureerde landhuis. Vanuit de tuin met zwembad geniet u van rust en een heerlijk uitzicht.

Een “aperitivo” in een sfeervol café in het centrum van Cortona is inbegrepen, evenals een olijfolie-workshop bij de eigenaresse thuis. Tijdens de workshop van ca. anderhalf uur krijgt u uitleg (in het Engels) over de geschiedenis en productie van olijfolie, het gebruik ervan, hoe u een goede “extra vergine” olie kunt onderscheiden en worden 2 soorten olie geproefd.

Op het terrein van Casa Bellavista staan gratis mountainbikes ter beschikking (er is een mooie fietsroute door de vallei) evenals een Vespa. Op verzoek kan de eigenaresse een bezoek aan naburige wijnlandgoed verzorgen met rondleiding en proeverij (€ 15,- pp., ter plaatse te voldoen).

Naast Cortona is een bezoek aan Arezzo een echte aanrader; in de Dom ziet u de mooiste fresco’s uit de vroege Renaissance van Piero della Francesca. Ook kunt u Siena bezoeken (ca.1 uur rijden).

Meer info vindt u op volgende link > Rondom Cortona met olijfolieworkshop