Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga Abruzzo

Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga in Abruzzo

Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga is een van de grootste nationale parken in Italië, dat zich uitstrekt over de regio’s Abruzzo, Lazio en Marche. Het park is een juweeltje van de natuur, met een adembenemend landschap dat bestaat uit het Gran Sasso-massief en de Monti della Laga-bergketen. Bezoekers kunnen genieten van een ongerepte omgeving, historische locaties en tal van recreatieve activiteiten.

Wat is er te zien?

Het park heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder wolven, beren, herten, steenarenden en zeldzame orchideeën. Je kunt hier genieten van de majestueuze bergen, gletsjers, rivieren, meren en watervallen. Er zijn ook historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder de Santa Maria di Collemaggio-basiliek en het middeleeuwse stadje Santo Stefano di Sessanio.

Het park herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder wolven, beren, herten, steenarenden en zeldzame orchideeën. Ook zijn er historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Santa Maria di Collemaggio-basiliek en het middeleeuwse stadje Santo Stefano di Sessanio.

Wat is er te doen?

Er zijn in het gebied veel sportieve activiteiten te doen, maar ook kun je hier lokale tradities bewonderen, musea bezoeken en met de kabelbaan naar het hoogste berg voor een prachtig uitzicht.

Wandelen

Een van de populairste activiteiten in het park is wandelen. Er zijn routes beschikbaar voor alle niveaus en interesses, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten. Bezoekers kunnen ook genieten van mountainbiken, paardrijden, klimmen, vissen en raften op de rivieren. Een echte bestemming voor de actieve vakantieganger.

Gran Sasso-kabelbaan

Het hoogtepunt van het park is de Gran Sasso-kabelbaan, die je naar de top van de Corno Grande brengt, de hoogste berg van het massief. Vanaf hier heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over het park en de omliggende regio’s.

Rondleiding

Het park biedt ook educatieve en culturele activiteiten, zoals rondleidingen door het natuurlijke erfgoed en musea die de geschiedenis van de regio, lokale ambachten en tradities laten zien.

Kortom, Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga is een must-visit voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de prachtige Italiaanse bergen.

Gran Sasso