Ontdek Firenze met de hop-on hop-off dubbeldekker bus

Heb je niet zo heel veel tijd om de stad Firenze te bezoeken maar wil je er toch het maximum uithalen of wandel je liever niet van de ene bezienswaardigheid naar de andere dan is de hop-on hop-off bus van Citysightseeing Firenze iets voor jou.

De dubbeldekker bus maakt een lus rondom het historische centrum van de stad en stopt op maar liefst 44 haltes van waaruit je in enkele minuten de belangrijkste pleinen, monumenten, kerken en paleizen van Firenze bereikt. Je kunt dus op het gemak afstappen waar je maar wilt, rustig de tijd nemen om iets te bezoeken of te eten en vervolgens de volgende bus nemen om je tour verder te zetten.

De vertrekplaats is het treinstation van Santa Maria Novella, Piazza della Stazione 4 maar met je ticket kun je dus vertrekken waar je maar wilt

3 soorten tickets: 24, 48 of 72 uren

Er zijn 3 tickets mogelijk: geldigheidsduur 24, 48 of 72 uren. Een ticket kun je al krijgen vanaf €23 voor een volwassene en voor kinderen al vanaf €12. Kleine kinderen tot 5 jaar betalen niets.

Lang hoef je niet te wachten op de bus want tussen 09.30 en 18.00 vertrekt er om de 60 minuten een bus. Alle bussen zijn voorzien van airco op het gelijkvloers en aan boord is er wifi en een audioguide in 8 talen aanwezig waaronder Engels, Frans en Duits.

Een ticket boeken is simpel en kan online op de site van getyourguide.nl (in het nederlands) op volgende link > ticket boeken Hop-on hop-off. Na betaling ontvang je je ticket via mail, sms en de app waarmee je aan iedere opstap je ticket op je smartphone kan tonen. Je ticket afdrukken op papier is dus niet meer nodig.

2 soorten tours: Firenze en Fiesole

Met je ticket kan je kiezen uit 2 tours: Tour A enkel in Firenze en tour B waarbij je ook naar Fiesole gaat.

plan met routes: blauw route A en rood route B

 

A. Tour in Firenze:

Deze tour is 16 km lang en duurt in totaal 1 uur. De eerste bus vertrekt om 09.30 uur en de laatste om 18.00

B. Tour naar Fiesole:

Deze tour brengt je langs Firenze naar het op de heuveltop gelegen Etruskische stadje Fiesole, op 3 km afstand gelegen van Firenze. Vanuit dit stadje heb je een prachtig uitzicht op het lager gelegen Firenze. De totale duur van de rit is 2 uur en tussen 10.00 uur en 18.00 uur vertrekt er om het uur een bus.

De officiële startplaats van deze tour is Piazzale Michelangelo waar je met de A tour langs passeert. Er zijn echter nog haltes waar beide tours zich kruisen en je dus gemakkelijk kan switchen.

[otw_shortcode_button href=”https://www.getyourguide.nl/florence-l32/hop-on-hop-off-bustour-florence-ticket-voor-1-3-dagen-t50730/?partner_id=K2CO81C&utm_medium=online_publisher&utm_source=desaevergunther%40yahoo.com&placement=other” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Tour Hop on hop off boeken[/otw_shortcode_button]