Ontdek Toscane per fiets met The Cycle Trip

Toscane is een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Of je nu de koersfiets of de mountainbike verkiest, 1 ding is zeker, je zal niet ontgoocheld zijn!

Je fietst er immers langs de prachtige Toscaanse landschappen met de o zo typische cipressen, olijfbomen, wijngaarden, pittoreske dorpen, landelijke kerkjes en rustieke boerderijen. Het is precies of je je constant in een levend schilderij bevindt.

Wil je deze prachtige streek zelf al fietsend in groep ontdekken dan moet je zeker en vast eens een kijkje nemen op de website van The Cycle Trip. Gedurende 4 dagen verken je de Val d’Orcia en de Chianti streek, bekend als de mooiste streken van Toscane en fiets je van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

fietsen in Toscane

Fietsen langs het mooiste van Toscane

Zo fiets je ondermeer langs San Gimignano, de stad met de 13 torens en sedert 1990 Unesco werelderfgoed, langs de wijnstadjes Montalcino en Montepulciano, de kunststad Siena en de pittoreske dorpen Radda in Chianti, het mooiste dorp van de Chianti Classico en het ommuurde Monteriggioni. Allemaal pareltjes waar voldoende tijd voor wordt uitgetrokken om deze te bezoeken.

Monteriggioni

het prachtige ommuurde Monteriggioni

In de ritten zitten ook steeds enkele stukken ongeasfalteerde wegen, de zogenaamde strade bianche die ook deel uitmaken van de inmiddels legendarische wielerwedstrijd voor profrenners die zijn naam te danken heeft aan deze witte wegen en de retro wielerwedstrijd Eroica waarbij de deelnemers op een retro koersfiets maar liefst 109km van deze ongeasfalteerde wegen moeten overwinnen.

strade bianche Toscane

fietsen op de strade bianche

Keuze uit 2 niveau’s

Omdat niet iedereen even snel fietst kun je kiezen uit 2 niveau’s: moderate en advanced. Bij moderate rijd je aan een gemiddelde van 23km/uur terwijl de advanced aan een gemiddelde van 27km/uur rijden en bovendien een paar extra snedige hellingen krijgen voorgeschoteld.

fietsvakantie Toscane

tijdens de ritten is er voldoende tijd voor een bezoek en zelfs voor een terrasje

De afstanden per dag liggen tussen de 80 en de 120km en er zijn heel wat hoogteverschillen te overwinnen. Het is dus aangeraden dat je op voorhand enkele kilometers in de benen hebt. Heb je toch moeite om de groep te volgen of verkies je je eigen tempo te rijden dan is dit geen enkel probleem. Je krijgt namelijk een fietsgps mee waarbij de route aanduiding reeds geprogrammeerd is.

Genieten tijdens en na de ritten

Omdat genieten tijdens deze 4daagse fietsvakantie centraal staat, hoef je je tijdens het fietsen van niets aan te trekken: tijdens alle ritten rijdt er een volgwagen mee en zijn er 2 bevoorradingen voorzien, zorgvuldig uitgekozen zodat je tijdens de lunch een prachtig zicht krijgt over de omliggende streek.

fietsvakantie Toscane

Toscane fietsvakantie

genieten van het landschap tijdens de bevoorrading

Na de ritten kun je lekker nagenieten in het zwembad van het 4sterrenhotel Loggia Villa Gloria, dat gelegen is op een heuveltop temidden van de prachtige Chianti streek. Het hotel beschikt zelfs over een veilige stockeerruimte voor de fietsen alsook de mogelijkheid om de fietskledij te wassen.

fietsen in Toscane

genieten van een glas wijn na de rit

’s Avonds kun je tevens genieten van een heerlijk glas rode wijn en een heerlijke maaltijd. Begint het te kriebelen om deel te nemen aan deze unieke 4daagse fietsvakantie neem dan vlug een kijkje op de website van The Cycle Trip voor het volledige programma en prijzen.