laghi della tranquillita

Ontspannen in I laghi della tranquillita

Feestdagen zoals kerstdag, nationale feestdag en pasen worden door de Italianen benut om samen met familie of vrienden samen uit eten te gaan. En zo deden wij ook op paasmaandag in een restaurant-pizzeria in de buurt dat één van onze vrienden had voorgesteld.

De plek heet i laghi della tranquillita (de meren van de rust) en is bekend voor zijn 2 meertjes, omringd door bossen en de typische Balze Valdarnese, rotsformaties uit klei en kalksteen.

laghi della tranquillita

Hier komen vooral bewoners uit de buurt in het weekend om te vissen en van de rust te genieten. Er is ook een groot zwembad aanwezig dat geopend is in het zomerseizoen en waar je tegen een redelijke prijs een ganse dag lekker kan verfrissen.

laghi della tranquillita

Vooral ouders komen hier naartoe met hun kinderen gedurende de (veel te lange) Italiaanse zomervakantie. Maar wij kwamen dus om te eten. De menu kaart biedt een keuze tussen vis en vlees, aangeduid door menu di mare en menu di terra.

Voor wie vis verkiest kan kiezen uit een voorgerecht bestaande uit kabeljauw, salade van inktvis en toastjes van vissalade. Als primo piatto pasta met zeevruchten of zalm en als secondo piatto een mix van gefrituurde vis of een mix van schelpdieren of zalm. De forel die in de meertjes aanwezig is staat vreemd genoeg niet op het menu.

laghi della tranquillita

pasta met zeevruchten

mix van schelpdieren

Verkies je vlees dan kan je kiezen uit de typische Toscaanse crostini, hesp en salamie als voorgerecht; als primo pasta met een saus van eend of everzwijn en natuurlijk ook de gewone bolognaise saus. Als secondo tenslotte kip, everzwijn, eend, roastbeef en de bistecca alla fiorentina.

De prijs – kwaliteit is optimaal want wij betaalden €28 per persoon voor 2 gangen met wijn, dessert, koffie en water.

Het grote buitenterras met zicht op de meertjes was helaas nog niet open want het was nog geen zomerseizoen alhoewel het al echte zomertemperaturen waren maar Italianen houden nogal van een strikte afbakening van de seizoenen.

De structuur beschikt al enkele jaren over verschillende appartementen waar je je vakantie kan doorbrengen en gebruiken als uitvalsbasis om de buurt te verkennen.

Praktische info

Ligging: de vakantiestructuur ligt in Reggello, in de regio Arezzo op ongeveer 45 minuten van Arezzo en Firenze.

Prijzen en offertes vakantiehuis > I laghi della tranquillita