Overnachten in een 16de eeuwse B&B in het centrum van Lucca

De kunststad Lucca is na Firenze en Siena de meest bezochte stad van Toscane. Lucca wordt ook wel het kleine broertje van Firenze genoemd omwille van zijn groot aanbod aan monumenten en kunstwerken maar in tegenstelling tot Firenze is het veel rustiger. Bovendien is de stad volledig ommuurd en gesloten voor alle autoverkeer waardoor het des te leuker is om de stad per fiets of te voet te bezoeken. Lucca is een stad die dus zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie in Toscane.

In en rond het centrum van Lucca vind je een groot aanbod aan vakantiehuizen en Bed and Breakfasts. Eén daarvan is B&B Lucca Fora die is ondergebracht in een recent gerestaureerde historische villa uit 1567 die zijn naam ontleent aan het locaal dialect. De bewoners die net buiten de stadsmuren wonen behoren namelijk tot de zone Lucca Fora terwijl diegene die in het historisch centrum wonen behoren tot de zone Lucca Drento.

bed e br def scritta ridotta

B&B Lucca Fora bevindt zich op slechts 4 km van het historische centrum en is gemakkelijk te bereiken met de bus (stopplaats bevindt zich recht over de B&B) of ook met de fiets. De structuur beschikt namelijk over 2 fietsen die gratis ter beschikking van de gasten worden gesteld.

tuin met gazebo

tuin met gazebo

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn voorzien van alle accommodatie zoals TV met lcd scherm, gratis Wifi, airco en haardroger. In de onmiddellijke omgeving vindt je een ruim aanbod aan restaurants, pizzeria en winkels.

B&B Lucca Fora beschikt tevens over een ruime privé parking en een ruime tuin met gazebo waar je in alle rust kunt genieten van wat ontspanning. Heb je het liever wat actiever dan kun je een spelletje ping pong, tafelvoetbal of billiard spelen.

B&B Lucca Fora is zeer strategisch gelegen ten opzichte van de belangrijkste steden van Toscane waaronder Lucca in de eerste plaats, Firenze, Pisa, Livorno, Volterra en Siena. Deze plaatsen zijn dan ook gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer vanuit de B&B te bereiken.

Bovendien bevindt B&B Lucca Fora zich op korte afstand van de meeste bezienswaardigheden zoals het Pinokkio park in Collodi, het park van Villa Garzoni, de middeleeuwse brug Ponte del Diavolo, de pittoreske dorpjes Barga en Coreglia Antelminelli en het Piaggio en Vespa museum in Pontedera.

keuken

rustieke keuken

Ook wie houdt van recratie dient niet ver te gaan. In de omgeving heb je namelijk de Apuaanse Alpen, de Versilia kuststrook, de Maremma streek, de Tyrrheense zee en de talrijke warmwaterbronnen van ondermeer Bagni di Lucca, Montecatini Terme en San Giuliano Terme.

eetzaal

ontbijtzaal

Het unieke decor van B&B Lucca Fora en de gastvriendelijkheid van de eigenaars bezorgt je ongetwijfeld een unieke ervaring tijdens je vakantie in Toscane die je je nog lang zal herinneren.