Overnachten in een jeugdherberg

Zoals alle grote steden hebben ook Firenze, Siena, Lucca, Pisa, Arezzo, … een jeugdherberg waar je tegen economische prijzen kunt overnachten. Een jeugdherberg wordt in het Italiaanse Ostello della gioventù genoemd.

Je vindt vooral in Firenze heel wat economische hotelletjes terug maar de echte jeugdherbergen vind je enkel onder het label Hostelling International of AIG (Associazione Italiana Gioventù) en daarvoor heb je een lidkaart nodig. Je kunt zowel een lidkaart voor 1 dag of een lidkaart voor 1 jaar kiezen. In geval je een week in één of meerdere jeugdherbergen verblijft is het aangewezen om een jaarkaart te kopen, de kostprijs is €13 (tarieven 2015). Je lidkaart kun je in iedere jeugdherberg kopen aan de check in balie.

Internationale jeugdherberg lidkaart

Internationale jeugdherberg lidkaart

Een overnachting in een jeugdherberg start reeds vanaf €13 voor een bed in een kamer voor 8 personen. In de prijs is tevens het ontbijt inbegrepen en gratis wifi.

Het voordeel van een jeugdherberg in Italië en dus ook in Toscane is dat je veel kans hebt dat het hotel zich bevindt in een historische paleis. Eén van de mooiste jeugdherbergen is ongetwijfeld Villa Camerata in Firenze, een prachtig 15de eeuws paleis gelegen in een park. Het enige nadeel is dat het iets buiten het centrum ligt maar aan de ingang van de jeugdberberg vertrekt er een bus op geregelde tijdstippen naar het centrum.

De inkom van de 15de eeuwse Villa Camerata in Firenze

De inkom van de 15de eeuwse Villa Camerata in Firenze

Verblijven in een jeugdherberg is ideaal om sociale contacten te leggen en is dan ook de ideale oplossing voor wie alleen reist. In een mum van tijd leer je nieuwe mensen kennen van over gans de wereld.

Meer info en een lijst van alle jeugdherbergen aangesloten bij Hostelling International vind je op de website www.hihostels.com