Paardrijden in Toscane

trektocht per paard Toscane (800x534)

Het Toscaanse landschap is enorm gevarieerd, het wordt vooral gekenmerkt door olijfboomgaarden, wijnvelden, cipressen, kleine stenen kerkjes, rustieke boerenwoningen, graanvelden en heuvels. Van al dit moois genieten doe je het best op een trage manier: met de fiets of te voet.

Een andere manier is echter per paard, heel wat wandelpaden en MTB routes (in het Italiaans sentieri genoemd) zijn namelijk ook geschikt voor paardrijden. Er zijn 2 manieren om een paard te huren: bij een manège of bij een agriturismo met paarden.

Manèges: In Toscane vind je heel wat manèges waar je een paard kunt huren voor een trektocht onder begeleiding of individueel.

Op volgende link vind je een overzicht van praktisch alle manèges in Toscane (119 in totaal), door op de regio die je interesseert te klikken krijg je het aanbod met bijhorende link te zien. De site is helaas enkel in het Italiaans > manèges in Toscane

trektocht per paard Toscane 02 (800x600)

Agriturismo: Heel wat agriturismi organiseren echter ook begeleide tochten per paard, ze beschikken zelf over de nodige paarden en ook de begeleidster maakt meestal deel uit van het landbouwbedrijf.

Agriturismi die paardrijden aanbieden vind je op volgende link > agriturismo met manège (139 in totaal)