Pancaldi Acquaviva in Livorno: ooit het grootste strandcomplex ter wereld

De geschiedenis van het strandcomplex Pancaldi Acquaviva gaat terug tot 1924 toen het tot stand kwam door het samenvoegen van 2 bestaande strandcomplexen die indertijd gescheiden waren door een smal riviertje. Meteen ontstond het grootste strandcomplex ter wereld.

Bagni Pancaldi 01

Door zijn elegante sfeer was het strandcomplex vooral een ontmoetingsplaats voor de aristocratische klasse maar ook beroemdheden zoals de koningsfamilie Savoia en groothertog Leopold II van Lorena waren er vaste gast. Pancaldi Acquaviva had ondermeer naast het privé strand een zwembad, balzaal, restaurant, ijssalon, koffie- en teehuis. Iedere avond was er een orkest aanwezig en er werden ook theatervoorstellingen gehouden.

Het strandcomplex in de jaren '30

Het strandcomplex in de jaren ’30

Tijdens de WOII werd een gedeelte van het strandcomplex verwoest en na de oorlog terug op gebouwd. De huidige structuur bevat een strandje, een olympisch zwembad, een minivoetbalveld, een restaurant en een bar. Je kunt er een waterfiets, een kajak of een klein zeilbootje huren en bovendien is er ook een duikcentrum aanwezig. Tijdens het badseizoen worden er ook tal van activiteiten gehouden zoals discotheek in openlucht en allerlei concerten.

Het volledig complex gezien vanuit de lucht

Het volledig complex gezien vanuit de lucht

 

Bagni Pancaldi 04

Het olympische zwembad

Praktische informatie

Ligging

Adres: Viale Italia 56 – 57127 Livorno

Website: www.pancaldiacquaviva.it

Openingsuren: dagelijks 08.30 – 20.00

Toegangsprijzen: €5, ligzetel €8, parasol €8