Per Vespa Toscane verkennen

Vespatour Toscane

Wat is er heerlijker dan het prachtige Toscane verkennen per Vespa. Rijden op de smalle wegen die kronkelen tussen wijnvelden, olijfbomen en cipressen is een onvergetelijke gebeurtenis die je nog intenser beleeft als je het op een trage manier doet: te voet, met de fiets of met een Vespa bromfiets bijvoorbeeld. In de eerste 2 gevallen is de afstand die je kunt afleggen in een korte tijd nogal beperkt en is enige fysieke conditie een must. Het Toscaanse platteland is namelijk allesbehalve vlak.

De ideale manier is dus met een mythische Vespa. Afstand is niet langer een probleem en je kunt genieten van een visueel beeld dat je enkel krijgt wanneer je te voet gaat of met een tweewieler.

Toscana-Etruscan-tour

Een reisorganisator die al sedert 2004 deze ervaring met anderen deelt is Kalitumba Travel. Zij bieden maar liefst 4 verschillende routes aan met start- en aankomstplaats het Chianti Classico stadje San Casciano in Val di Pesa.

De routes zijn zorgvuldig opgesteld en bieden werkelijk het mooiste van de streek rond Firenze, San Gimignano, de Chianti Classico en Vinci, de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar Leonardo da Vinci. Op het roadbook dat je meekrijgt staan naast de te volgen route tevens de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden, je beslist zelf waar en hoe lang je halt houdt.

Met de Vespa langs San Gimignano

Even halt houden om te genieten van de middeleeuwse torens van San Gimignano

Alle routes passeren overigens langs wijngaarden waar je eventueel halt kunt houden voor een picknick in open lucht. Natuurlijk mag hierbij een heerlijke Chianti wijntje niet ontbreken dat je in één van de vele wijndomeinen die je langs de route tegenkomt, kunt kopen nadat je de wijnkelders bezocht hebt en enkele wijnen hebt geproefd.

Bij Kalitumba Travel kun je tevens de routes afleggen met die andere Italiaanse legende: de Fiat 500. Bovendien zijn alle auto’s voorzien van openschuivend dak waardoor je des te meer geniet.

SONY DSC

Praktische informatie

Je hebt keuze uit volgende routes

  • Firenze tour (60 km)
  • San Gimignano tour (77 km)
  • Chianti Classico tour (87 km)
  • Leonardo da Vinci tour (102 km)

Start- en aankomstplaats is het Chianti Classico stadje San Casciano in Val di Pesa (link naar google maps) dat ligt langs de Raccordo Autostradale Firenze Siena op 18 km van Firenze en op 58 km van Siena.

Meer informatie vind je op de site www.kalitumbatravel.com