Pescaglia

WP_20140324_041 (800x450)

Pescaglia, gelegen in de regio Lucca, is één van die kleine pittoreske dorpjes waar de stijd is blijven stilstaan en alle inwoners als je hun weg kruist, je groeten omdat ze denken dat je net als hen een inwoner van het dorp bent.

Pescaglia bevindt zich op 29 km van Lucca, op 46 km van Pisa en op 98 km van Firenze. Het dorpje ligt op een hoogte van 504 meter aan de voet van de Alpi Apuane dat nogal geliefd is bij natuurliefhebbers.

 

Ligging en hoe te bereiken

Met de auto: Pescaglia is het éénvoudigst te bereiken met de auto via de autosnelweg A11 Firenze – Pisa. Ter hoogte van Lucca neem je de afslag Capannori en volg je de SS12, SP20 en SP60 richting Pescaglia.

Met het openbaar vervoer: Om via de bus in Pescaglia te raken moet je eerst naar Lucca van waaruit je een bus neemt, de rit duurt ongeveer 55 minuten.

 

Bezienswaardigheden

In Pescaglia: Veel monumenten en historisch waardevolle gebouwen zijn er niet te bewonderen in Pescaglia, wel is het aangenaam wandelen in het pittoreske dorpje waar de tijd is blijven stilstaan. Enkele gebouwen die de moeite waard zijn zijn onder andere het stadhuis Palazzo del Municipio en de kerk Chiesa dei Santi Pietro e Paolo.

IMG_3136 (800x600)

Chiesa dei Santi Pietro e Paolo

pittoresk steegje

pittoresk steegje

Buiten Pescaglia: Op het grondgebied van Pescaglia vind je een groot aantal kleinere kerken die de naam pieve (dorpskerkje) dragen. De belangrijkste zijn de kerk Chiesa di San Martino in Freddana die een voorgevel heeft in eclectische stijl uit de 19de eeuw, het kerkje Pieve di Santa Maria in Diecimo en het 14de eeuwse kerkje Chiesa di Santa Maria Assunta in het gehuchtje Loppeglia.

WP_20140324_050 (800x450)

Pieve di Santa Maria in Diecimo

 

Meer foto’s