Pescia nabij Pistoia

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Pescia is een klein stadje in de regio Pistoia dat zijn naam dankt aan de rivier Pescia die het stadje in twee snijdt. Het pittoreske stadje is onderverdeeld in 4 wijken die elkaar uitdagen in de jaarlijkse historische wedstrijd boogschieten, de Palio degli Arcieri genaamd.

Het gebeuren dat meer dan een week duurt, heeft plaats begin september en het stadje wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een middeleeuws decor.

Ligging Pescia

Pescia bevindt zich op 30 km van Lucca, op 53 km van Pisa, op 66 km van Firenze en op 130 km van Siena

Bezienswaardigheden Pescia

Historische centrum Pescia

De belangrijkste monumenten in het historische centrum van Pescia zijn het 14de eeuwse Palazzo del Vicario (het huidige stadhuis), het paleis Palazzo Loggia dei mercanti met zijn middeleeuwse toren, de 14de eeuwse kathedraal van Santa Maria Assunta, het paleis Palazzo del Podestà (huidige gipsmuseum), de 14 de eeuwse gotische kerk van San Francesco en de villa Sismondi (huidige bibliotheek).

kathedraal Pescia

Kathedraal Santa Maria Assunta

bezienswaardigheden Pescia

In de omgeving

In de omgeving van Pescia zijn vooral de prachtige villa Garzoni met bijhorende maniëristische tuin een bezoek waard.

Nog in de omgeving bevindt zich het park van Pinokkio, eveneens gelegen in Collodi, waar je naast de geschiedenis van het wereldberoemde sprookje ook tal van sculpturen kunt bewonderen die verwijzen naar figuren en episodes uit het sprookje.

Villa Garzoni met zijn prachtige tuin

Villa Garzoni met zijn prachtige tuin

Praktische info

toeristische dienst klein Dienst toerisme: Ufficio Turismo del comune di Pescia – Vecchio Mercato dei Fiori – via Fratelli Rosselli n° 2

overnachten klein Overnachten in en rond Pescia: Overzicht vakantiehuizen, hotels, B&B, …