Piccolo Borgo Gagnoni: logeren in een authentiek gehucht

Piccolo Borgo Gagnoni panoramisch

Wie het waagt om in Toscane de geasfalteerde wegen te ruilen voor de grindweggetjes (de zogenaamde strade bianche) ontdekt soms nog een klein onbewoond, al dan niet vervallen gehucht dat in een niet eens zo ver verleden toebehoorde aan één van de vele herenboerderijen die Toscane rijk is.

In de villa woonde gewoonlijk de landheer terwijl de kleinere stenen huisjes aan het personeel behoorden. Deze kleine gehuchten (in het Italiaans piccoli borghi genoemd) liggen meestal in een prachtige omgeving, ver weg van alle drukte en worden na renovatie een paradijs op aarde.

Piccolo Borgo Gagnoni

zicht op de gerenoveerde stenen huisjes

Dat was hetgeen Ann en Joost moeten hebben gedacht wanneer ze voor het eerst de villa en de vervallen stenen boerenwoningen van Il Piccolo Borgo Gagnoni te zien kregen. Ze waren meteen verkocht en korte tijd later was de koop van de villa voltooid, de aankoop van de boerenwoningen volgde 2 jaar later.

Renovatie met respect voor het authentieke

Na een renovatieperiode van 6 jaar werden de werken opgeleverd en arriveerden de eerste gasten. Bij de renovatie stond de authenticiteit van de huisjes centraal met zoveel mogelijk herbruik van de originele materialen.

Piccolo Borgo Gagnoni appartement

Het vakantiedomein bestaat uit maar liefst 10 zeer ruime huizen die de naam van een Etruskische god dragen, hiermee brengt Ann ode aan de Etruskische cultuur die overal in Toscane te bewonderen is. De huizen beschikken over 1,2 of 3 slaapkamers met als inrichting een combinatie van antiek en hedendaags met het modernste comfort. Alle huizen beschikken tevens over een privé tuin met nodige tuinmeubilair waardoor je in alle rust in open lucht kunt eten, bovendien is er een barbecue beschikbaar op aanvraag.

La dolce vita

Topattractie van het domein is het prachtige 26 meter lange zwembad dat beschikt over een ingebouwde jacuzzi met 4 zit- of ligplaatsen die voorzien zijn van een rug- en beenmassage. Op het terras rondom het zwembad kun je lekker relaxen op één van de kwaliteitsvolle ligzetels. Lig je liever niet in de felle zon dan kun je gebruik maken van één van de luifels of misschien een aperitief drinken op het hogergelegen terras.

Piccolo Borgo Gagnoni zwembad

Ann en Joost beseffen maar al te goed dat hun Belgische en Nederlandse gasten op vakantie willen genieten en de alledaagse stress gedurende deze periode achter zich willen laten. Naast het prachtige zwembad waar je lekker tot rust kunt komen, bieden zij dan ook mountainbikes ter beschikking, geven ze tips voor wandelroutes in de buurt en organiseren ze een Vespa tour waarbij je met een authentieke Vespa bromfiets de buurt verkent.

Om de sfeer tussen de gasten te bevorderen is het zwembad 2 avonden in de week open tot 23.00 u en wordt er éénmaal per week een pizza avond en een wijndegustatie georganiseerd.

Gezellig tafelen in open lucht tijdens de wekelijkse pizza avond

Gezellig tafelen in open lucht tijdens de wekelijkse pizza avond

Dat Ann en Joost hun hart verloren hebben aan de prachtige streek en de Toscaanse manier van leven bewijst de aankoop en recente opening van de 18de eeuwse villa Gagnoni waarbij je kunt overnachten in één van de prachtige suites.

De prachtige 18de eeuwse villa Gagnoni

De prachtige 18de eeuwse villa Gagnoni

In de buurt

Het vakantiedomein Piccolo Borgo Gagnoni is ideaal gelegen voor daguitstappen naar de op korte afstand gelegen pittoreske dorpen Sinalunga en Lucignano, het middeleeuwse kasteel Gargonza en de prachtige Crete Senesi streek.

Liefhebbers van shopping kunnen dan weer terecht in de Valdichiana Outlet waar je merkkledij tegen fabrieksprijzen kunt kopen. Ook de natuurlijke warmwaterbronnen van San Giovanni en l’antica querciolaio in Rapolano Terme bevinden zich in de buurt.

Praktische informatie

Adres: Strada Provinciale del Calcione 108 – 53048 Sinalunga (Siena)

Website: www.gagnoni.it