Leukste restaurants van Toscane

Pittoreske dorpjes met de lekkerste restaurantjes in Toscane

Barberino Val d’Elsa

Barberino Val d’Elsa is een heel leuk schattig plaatsje in de heuvels van Toscane. Het is klein en niet heel bekend bij toeristen. Je kunt heerlijk rondslenteren door dit kleine heuveldorpje, maar je kunt hier ook heel goed terecht om lekker een avond te tafelen bij een van de leuke restaurants uit het dorp.

Osteria il Campanellino

Met uitzicht over het Toscaanse landschap zit je hier aan tafeltjes met rood geblokte kleedjes. Super Italiaans en kneuterig. Er staat een gezellig kaarsje op tafel en je zit onder de kerktoren. Kindjes spelen op de trappen, je hoort het geroezemoes van Italiaanse families die met elkaar eten en daartussen zit jij aan het tafeltje onder de sterren. Je kunt hier heerlijk Italiaans eten. De echte Toscaanse keuken wordt hier geserveerd en er zijn verschillende opties voor anti pasti’s en lekkere pasta’s. Neem er een fles wijn bij en je avond kan niet meer stuk.

Reserveren: http://www.osteriailcampanellino.it/

Leuke restaurant Toscane


Ristorante Triocco

Iets verderop vind je Ristorante Triocco. Ook hier zit je gezellig aan tafeltjes buiten op het pleintje met uitzicht op het Toscaanse landschap. Iets minder kneuterige tafeltjes, maar wel erg lekker eten. Hier kun je ook pizza’s krijgen en hele lekkere toetjes. Voor een fijne avond uit eten zit je dus hier ook heerlijk. Ik zou gewoon twee avonden op rij naar Barberino Val d’Elsa gaan om ze beiden uit te proberen.

Reserveren kan telefonisch: Tel. 055 8075120

Badia A Passignano

Nog zo’n plaatsje waar je meerdere avonden op rij kunt gaan eten is Badia A Passignano. Eigenlijk stelt dit helemaal niks voor, maar toch ook weer wel. Het dorpje ligt ergens op een heuvel en er staat een eeuwenoud klooster. Deze is nog steeds in gebruik. Er is een grote parkeerplaats in het dorp waar je makkelijk kunt staan, als je ergens wilt eten. En dat wil je, want er zijn namelijk hele goede restaurants hier te vinden.


Bar Divino

Dit is een hele leuke bar! Je kunt hier wijntjes drinken en anti pasti eten. Echt een avondmaaltijd kunnen we het dus niet noemen. Hier komen locals uit de buurt samen en je vindt hier dus geen toeristen. Dit is echt een dikke tip! Neem een spelletje mee, ga ergens zitten, bestel een glas wijn en een borrelplank en je hebt een heerlijke avond! Oh en vergeet het uitzicht aan de achterzijde over de wijnvelden niet.

Reserveren: https://www.divinoristorantechianti.it/

Aperitivo in Toscane


Ristoro L’Antica Scuderia

Hier eet je de lekkerste pizza uit de hele regio! Ge-niet-en! We gaan hier altijd pizza eten als we in de buurt zijn. Het restaurant oogt misschien in eerste instantie een beetje chique. Je kunt hier namelijk ook hele lekkere andere gerechten eten, maar ze hebben ook een kaart met pizza’s. Zo lekker gemaakt! Vooral de pizza met melanzane vind ik om je vingers bij af te likken, maar ook Davolo is een aanrader.

Reserveren: http://www.ristorolanticascuderia.it/en/

Pizza in Toscane

Osteria di Passignano

Wil je echt luxe uit eten, dan kun je ook in Badia A Passignano terecht bij het restaurant: Osteria di Passignano. Hier serveren ze verfijnde gerechten die mooi opgediend worden met bijpassende wijnen. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit de omgeving. In dit restaurant komen ook veel lokale Italianen om een avond door te brengen. Als je hier wil eten is het wel handig om van tevoren even te reserveren.

Reserveren: https://www.osteriadipassignano.com/en/home-en/

 

 

Tags: