Pizza per meter bij Pizzeria La Capricciosa

Eèn van de betere pizza’s in de Valdarnostreek vind je bij Pizzeria La Capricciosa nabij het stadje Terranuova Bracciolini in de regio Arezzo.

Het opvallendste van de pizzeria is dat je de pizza bestelt per lopende meter. Natuurlijk in functie van het aantal personen, zo is een meter pizza geschikt voor 5 à 6 personen, 75cm geschikt voor 3 à 4 personen en een halve meter geschikt voor 2 personen.

Hoe langer de pizza ook is, het aantal verschillende smaken dat je kunt kiezen blijft hetzelfde met een maximum van 4. Vanzelfsprekend is de pizza niet rond maar rechthoekig en is ze bereid op de Napoletaanse wijze met een krokante stevige korst en niet flinterdun zoals wel eens het geval is in Toscane.

Er is een ruime keuze aan smaken met natuurlijk de basisklassiekers Margherita, Quattro formaggi, Quattro stagioni, Napoli maar je kunt zelf ingrediënten toevoegen zoals gerookte hesp, pikante salami, funghi porcini, gehakt, groene kool, tonijn, buffelmozzarella, gorgonzola, artisjok, enz.

De pizzeria serveert ook tal van andere gerechten zoals primi op basis van pasta en rijst, secondi op basis van vlees- en vis en een ruime keuze aan desserts zoals de traditionele torta della nonna, sorbetto al limone, tiramisu en cheesecake.

Neem zeker een antipasto zoals de typische crostini Toscani of een gemengd bord crostini met kazen en salami, je zal er geen spijt van hebben.

Ligging en prijzen

De pizzeria ligt langs een landelijke weg niet ver van het dorpje La Penna en dat het er lekker eten is bewijst het feit dat er altijd heel veel volk aanwezig is. Aangezien de pizzeria enkel open is op vrijdag, zaterdag en zondag is het noodzakelijk om een tafel te reserveren. Kom je tegen het openingsuur (19.00) dan hoef je niet te wachten. We weten immers dat Italianen nooit vòòr 20.00 aan tafel gaan!

De pizzeria werd geopend in 2001 in een oude boerderij verdeeld over 2 verdiepingen die plaats bieden aan maar liefst een 200tal personen. In de zomer is er zelfs een terras en kun je genieten van de buitenlucht en de gezellige sfeer temidden van de planten en bomen.

Dat hier hoofdzakelijk de plaatselijke bevolking komt zie je aan de prijzen die nogal aan de lage kant liggen, zo betaal je voor een pizza van 1 meter met 4 smaken €36 ofwel €7,2 per persoon als je 5 personen rekent.

Praktische informatie

Adres: Località Penna, Borro alle Cave, 52028 Terranuova Bracciolini

 Openingsuren: 

  • Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: gesloten
  • Vrijdag, zaterdag en zondag: van 19.00 tot 24.00

Officiële website: www.pizzeriacapricciosa.it > meer info