Praktische info: een postkaart versturen

Ufficio Postale

Postkantoor

Wie postkaartjes opstuurt vanop reis naar familie en vrienden is bij dit artikel aan het juiste adres, hier wordt immers uitgelegd waar je postzegels koopt en in welke postbus je je kaartje dient te stoppen.

Postzegels bij la posta of bij de tabaccheria

Een postzegel heet in het Italiaans francobollo en die koop je ofwel in het postkantoor ofwel in de tabakswinkel.

symbool tabakswinkel (tabaccheria)

symbool tabakswinkel (tabaccheria)

Het postkantoor wordt in het Italiaans posta genoemd en wordt aangeduid door een geel bord waarop de letters PT in het blauw staan aangeduid. De tabakswinkel daarentegen wordt in het Italiaans tabaccheria genoemd en aangeduid door een zwart of blauw bord met een witte letter T. Bij de tabaccaio of in de tabaccheria koop je gewoonlijk sigaretten maar je kunt er ook terecht voor postzegels, snoepgoed, loterij biljetten en dergelijke. Op het bord dat ondertussen toch wel zou mogen worden aangepast, staat vermeld sali e tabacchi dat nog verwijst naar de periode vóór WOII wanneer je nog zout kocht in de tabakswinkel.

Tip: wil je geen tijd verliezen dan koop je best je postzegels bij de tabaccaio!

Francobollo per il Belgio of per l’Olanda

Voor België vraag je un francobollo per il Belgio, voor Nederland vraag je un francobollo per l’Olanda. In beide gevallen is het tarief hetzelfde. Je postkaartje of brief steek je in de rechterkant van de postbus, in het gedeelte per tutte le altre destinazioni.

Postbus

Postbus

Houd er rekening mee dat de post in Italië nogal traag werkt en het best mogelijk is dat jullie reeds thuis zullen zijn wanneer het kaartje arriveert.