Italiaans stopcontact

Praktische tip: vergeet geen wereldstekker mee te nemen

Het electriciteitsnet in Italië is hetzelfde als in Nederland en België maar de stopcontacten zijn verschillend. In Italië wordt namelijk niet overal het Europees stopcontact gebruikt maar een plat stopcontact met een aardingsopening in het midden.

Daar heb je dan nog variatie in met betrekking tot de afstand van de gaatjes. De laatste jaren wordt echter meer en meer het Europees stopcontact geplaatst of een combinatie van beiden.

Het is vanzelfsprekend dat de Europese stekkers die wij gewoon zijn hier niet in passen.

Heb je een wereldstekker thuis neem die dan zeker mee. Heb je die niet dan kun je altijd voor een paar euro’s een adapter kopen in een supermarkt, ferramenta of mesticcheria.

mesticheria (links) en wereldstekker (rechts)

mesticheria (links) en wereldstekker (rechts)

Een ferramenta is een klein doe het zelf zaakje dat je praktisch in ieder klein dorp vindt. Hetzelfde geldt voor de mesticheria maar daar kun je ook nog huishoudspullen kopen.

adapter in het Italiaans riduttore genoemd

adapter in het Italiaans riduttore genoemd

Het juiste Italiaanse woord voor deze adapter is een riduttore, beter is vragen naar un riduttore per una presa tedesca.

Het Europees stopcontact wordt in Italië namelijk presa tedesca genoemd (Duits stopcontact). Het waarom is mij niet echt duidelijk.

Ter info: een stekker wordt in het Italiaans spina elettrica genoemd en een stopcontact presa.

Je kunt natuurlijk ook altijd op voorhand je universele reisstekker kopen, op die manier hoef je je geen zorgen te maken. Je kan deze aankopen online via bol.com > meer info over prijzen en modellen