Regio Grosseto

De regio Grosseto bevindt zich in het Zuidwesten van Toscane en wordt begrensd door de regio’s Pisa, Siena, Livorno en de Tyrheense zee. Hoofdstad van de regio is de gelijknamige stad Grosseto met zijn middeleeuws historisch centrum.

De regio is opgedeeld in de Maremma (meer info), een licht glooiende streek, een Oostelijk meer heuvelachtig gebied en de eilanden van de Toscaanse archipel waartoe Giglio, Monte Argentario, Giannutri en Formiche di Grosseto behoren.

Ideaal voor natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is er de uitgedoofde vulkaan Monte Amiato waar je zelfs in de winter kunt skiën (meer info).

de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata

Maar vooral de Maremma streek met bijhorend natuurpark is een aanrader. Je kunt er onder andere everzwijnen, valken, pelikanen, vossen, dassen en een groot aantal vogels tegenkomen.

De streek staat vooral bekend om zijn authenticiteit. Hier vind je nog het ruwe Toscane terug.

160 km stranden

Grosseto heeft maar liefst 160 km kust en biedt dan ook een groot aantal badplaatsen zoals het prachtige pittoreske Castiglion della Pescaia, Marina di Grosseto, Punto Ala en de meer mondaine badplaatsen Porto Santo Stefano en Monte Argentario waar het Nederlandse vorstenhuis een graag geziene gast is.

Bovendien is de kust in Grosseto één van de properste van Italië en daardoor al meerdere keren bekroond.

Tal van pittoreske dorpen en kuuroorden

Een must zijn de pittoreske historische centra van steden met een Etruskisch verleden zoals Pitigliano, Sovana, Sorano, Orbetello, Grosseto en Massa Maritima. Een aantal behoren zelfs tot de mooiste van Italië.

Grosseto is tevens grond van vele natuurlijke warmwaterbronnen en kuuroorden waarvan de Terme di Saturnia en de Terme di Petriolo de bekendste en de grootste zijn.

de warmwaterbronnen van Saturnia

Meer info over de regio Grosseto en voornamelijk de Maremma streek vind je op volgende website (Engels, Italiaans en Duits) Turismoinmaremma.it