Regio Livorno

De regio Livorno wordt begrensd door de regio’s Pisa en Grosseto en door de Tyrrheense en Ligurische zee. Hoofdstad van de regio is de stad Livorno die beschikt over de grootste haven van Toscane.

Geografisch wordt de regio gekenmerkt door grote vlaktes afgewisseld met kuststroken in rotsgesteente. De regio Livorno is samen met de regio Grosseto het meest geliefd bij toeristen die een vakantie aan de kust verkiezen. Geliefde bestemmingen zijn onder andere San Vincenzo, Riotorto Piombino, Castiglioncello, Antignana, Quercianella, Vada di Rosignano Marittimo, Cecina en natuurlijk Porto Azzurro op het eiland Elba.

In San Vincenzo heb je de camping Park Albatros, 1 van de mooiste van Toscane (meer info)

het eiland Elba

De grootste steden zijn de havenstad Livorno en de industriestad Piombino. Deze laatste is niet echt de moeite waard voor een bezoek. Vanuit de havenstad Livorno vertrekken er dagelijks ferry boten naar Sardinië, Corsica, Sicilië en Capraia. Wil je naar het eiland Elba dan moet je de ferry boot nemen in de industriestad Piombino.

De eilanden van de regio maken samen met de eilanden Giglio en Giannutri deel uit van het nationale natuurpark van de Toscaanse Archipel. Wandelaars komen hier volop aan hun trekken en kunnen naast de prachtige zichten tevens genieten van de fauna en flora die de streek rijk is. Ten oosten van de havenstad Livorno bevindt zich het natuurpark Parco dei monti Livornesi.

Het pittoreske Bolgheri

De mooiste pittoreske dorpen zijn Suvereto, Populonia met zijn archeologisch park en Bolgheri. Deze laatste is vooral bekend voor zijn heerlijke exclusieve Sassicaia wijnen.

plattegrond Acquavillage

Ook kinderen komen volop aan hun trekken in deze regio. Je vindt er namelijk het grootste pretpark van Toscane en acquavillage, 1 van de 2 waterparken die Toscane rijk is. Vooral deze laatste is een ideaal daguitstapje in de warme zomerperiode.