Regio Lucca

De regio Lucca wordt begrensd door de Ligurische zee, de Provincie Emilia Romagna en de regio’s Massa en Carrara, Pistoia, Pisa en Firenze. De hoofdstad is de stad Lucca, ook wel het kleine broertje van Firenze genoemd.

De hoofdstad Lucca

Het plein Piazza dell’Anfiteatro in Lucca

Lucca is een zeer leuke, aangename stad en dit vooral om dat deze autovrij is. Het is er dan ook heerlijk fietsen op de stadsmuren maar ook op het gemak in het historische centrum. De stad bevat tal van prachtige monumenten, pleinen, kerken, musea, … (meer info over de stad)

Ben je liefhebber van manga stripverhalen, cosplays en games dan moet je zeker en vast naar Lucca comics, het grootste evenement in Europa (meer info)

Kust, bergen en warmwaterbronnen

Geografisch is Lucca opgesplitst in vier streken: het bosrijke Garfagnana, de vlakte rond de hoofdstad Lucca, de vallei rond de rivier de Serchio en de kuststrook Versilia.

de duivelse brug Ponte del diavolo nabij Lucca

In de bergen is het heerlijk wandelen en fietsen, er zijn tal van bewegwijzerde routes aangeduid. De info vind je in de toeristische dienst van Lucca.

Vooral de kuststrook is populair bij toeristen en bevat een groot aantal badplaatsen zoals Forte dei Marmi (meer info), Pietrasanta en Viareggio, bekend om zijn art nouveau gebouwen en het jaarlijkse karnaval.

de stranden van Forte dei Marmi

Voor wie lekker wil verwend worden tijdens zijn vakantie is er het kuuroord Bagni di Lucca.

Pittoreske dorpen

Pittoreske dorpen vind je overal in de regio, bij sommige lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. Als je er dan ook rondloopt merkt de plaatselijke bevolking meteen op dat je er als toerist rondloopt. Heerlijk als je er het authentieke, niet toeristische Toscane opzoekt.

Het prachtige Barga

De bekendste en mooiste dorpen zijn  Barga (meer info) en Coreglia Antelminelli (meer info)Ze bezitten zelfs de titel van “Borghi più belli d’Italia“, wat niet voor ieder dorp is weggelegd.

Hotels en vakantiehuizen

Niet zo toeristisch natuurlijk als de regio’s Firenze en Siena maar toch is de regio Lucca de laatste jaren steeds populairder aan het worden bij toeristen, er zijn dan ook heel wat vakantie structuren bijgekomen.

Op onderstaande map krijg je een aanbod te zien van de vele vakantiehuizen en hotels in de buurt.Booking.com