reizigers Toscane Florence

Reizigers aan het woord – Onno en Sjoukje uit Drachten

Onno & Sjoukje, uit Drachten in het mooie Friesland hadden niet echt gepland om naar Toscane op reis te gaan maar kwamen er eerder toevallig terecht toen ze op doorreis waren.

reizigers Toscane Florence

Ze vertrokken vanuit Friesland, reisden door naar zuid Frankrijk waar ze ondermeer de steden Montpellier, Nice en Monaco bezochten. Daarna ging het naar het prachtige Cinque Terre en beslisten ze om nog eventje verder te reizen naar jawel Toscane.

Welk type reiziger zijn jullie?

Dit is een moeilijke vraag. In de eerste plaats houden we van avontuur maar rust en natuur is ook zeer belangrijk voor ons tijdens het reizen. Het moet ook wel een beetje sportief zijn en vast en zeker ook cultureel.

Wat vinden jullie de mooiste streek in Toscane?

We hebben nog niet heel Toscane bekeken dus welke streek we het mooiste vinden kunnen we nog niet zeggen. De streek rond Siena vonden we heel mooi maar overal waar we zijn geweest vonden we de streek toch wel zeer variërend en verschillend.

Eigenlijk is de hele reis ons bijgebleven en is er niet 1 plaats in het bijzonder. Florence vonden wij een super prachtige stad en Barga een super mooi klein dorpje.

Wat waren de mooiste stadjes en dorpen die jullie bezocht hebben?

We hebben heel wat rondgereisd en dus ook heel wat plaatsen bezocht, zo ondermeer de steden Pisa, Lucca, Florence, Livorno, Siena en Montecatini Terme. De dorpen Barga, Uzzano en nog wat kleine dorpjes waar we zijn voorbij gereden.

kathedraal Firenze

de prachtige kathedraal van Firenze

De kunststad Florence en het pittoreske Barga, gelegen in de regio Lucca, hebben de meeste indruk op ons gemaakt maar feitelijk heeft alles in Toscane zijn charme, of het nu een stad, een dorp of een natuurgebied is. We waren steeds onder de indruk en konden er maar niet genoeg van krijgen.

Livorno Toscane

de stad Livorno

Waar in Toscane verbleven jullie?

We kwamen terecht bij de agrotoerisme Gli Asini Felici (de gelukkige ezels) van de Nederlandse Doesjka. En die ezels waren zeker gelukkig, er liepen op het terrein ook nog 3 honden en zo’n 20 katten rond. Gezellig dus!

agrotoerisme Toscane

agrotoerisme gli asini felici

agrotoerisme gli asini felici Toscane

Sjoukje temidden de dieren van gli asini felici

Je hebt er 2 mooie appartementen, 2 safari tenten, 1 lodge, 1 caravan en staanplekken voor je eigen tent, camper of caravan. Een echte top locatie. Bovendien is Doesjka een echte lieve, behulpzame vrouw die je verblijf zo aangenaam mogelijk maakt.

agrotoerisme in Toscane

Onno met 1 van de gelukkige ezels

Houden jullie van de Italiaanse keuken?

Of wij van de Italiaans keuken houden, zeker!! Maar als ik eerlijk mag zijn hoef ik niet elke dag pasta. Ik hou wel van wat afwisseling. Onno spreekt trouwens een klein beetje Italiaans.

Tot slot: een tip voor de Toscane reiziger?

GENIET, GENIET, GENIET! & neem natuurlijk een ijsje, het Italiaanse ijs is overheerlijk.

gelato italiano

een lekker ijsje mag nooit ontbreken

Meer info over Gli asini felici, de agrotoerisme waar Sjoukje en Onno verbleven > Gli Asini Felici