Relaxen in de natuurlijk grot Grotta Giusti in Monsummano Terme

Monsummano Terme is samen met Montecatini Terme één van de kuuroorden, spa’s die de regio Pistoia rijk is. Echter enkel Monsummano Terme beschikt over een prachtige natuurlijke grot waar je temidden van de stalactieten en stalagmieten heerlijk tot rust kunt komen.

De eeuwenoude grot met de naam Grotta Giusti is een waar spektakel en zou volgens de legende een ontgiftende en zuiverende werking hebben op het lichaam. Hoe dan ook het is de ideale plaats om alle stress van je te laten vloeien.

Grotta Giusti Monsummano Terme

De Grotta Giusti maakt deel uit van het kuuroord met dezelfde naam waar je naast de grot ook een zwembad van maar liefst 750 m2 hebt. Het water heeft een constante temperatuur van 31° – 34°C en bevat zwavelsulfide en koolstofdioxide wat een helende werking heeft op het lichaam en de ademhaling.

Aan het zwembad is er een café aanwezig waar je allerlei frisdranken, thee, cocktails en zelfs broodjes kunt kopen. Rondom het zwembad zijn er voldoende ligstoelen aanwezig waar je lekker kunt uitrusten. Je kunt dus gerust een halve dag of meer doorbrengen aan het zwembad.

Grotta Giusti zwembad

Naast een dagkaart (€40) kun je ook meerdere dagen in het kuuroord verblijven: er is namelijk een hotel aanwezig met 64 stijlvol ingerichte kamers. De structuur biedt een groot aantal paketten aan die variëren van 2 dagen tot 7 dagen. In het pakket zitten overnachtingen, lunch en dinner in het restaurant, toegang tot het zwembad, de grot en een groot aantal massages. Ideaal om stressvrij terug naar je thuisland te keren.

Grotta Giusti avond

In de buurt is ook een golfterrein aanwezig en liefhebbers van diepzeeduiken kunnen een pakket nemen waarbij je de grotten onderwater kunt bezoeken.

Praktische info

Ligging

Grotta Giusti is éénvoudig te bereiken via de autosnelweg A11 met afrit in Montecatini Terme, van daaruit volg je richting Monsummano Terme

Website: www.grottagiustispa.com