Residence La Poggerina

Residence La Poggerina bevindt zich in het gehuchtje Ponte agli Stolli, op korte afstand van Figline Valdarno, aan het begin van de prachtige Chianti streek en op wandelafstand van de villa van Sting.

La Poggerina

De residentie La Poggerina is een voormalig convent (convento dei servi di Maria) uit het begin van de 20ste eeuw waar jonge studenten uit de kloosterorde Orde dei Servi werden opgeleid. Na enkele jaren van verval werd het begin de jaren 2000 gerenoveerd en verbouwd tot appartementen. In de residentie zijn ook enkele vakantie appartementen ondergebracht, momenteel 6 maar in de toekomst zal dit aantal worden uitgebreid.

De 6 appartementen met de namen Cantucci e vinsanto, Vino Chianti, Formaggio Pecorino, Antipasto Toscano, Castagnaccio en Olio d’Oliva dragen allemaal de naam van een typisch Toscaans streekproduct, ze bevinden zich op het gelijkvloers en zijn gedecoreerd in een typische klassieke Toscaanse stijl.

appartement vino Chianti

appartement vino Chianti

appartement Cantucci e Vinsanto

appartement Cantucci e Vinsanto

App-15-camera-1-72-firm

appartement Castagnaccio

Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen (2 zelfs voor 6) en beschikken over alle nodige comfort waaronder wifi, televisie, ingerichte keuken met microgolf, gasfornuis, frigo, … De appartementen hebben geen tuin maar er is wel een zwembad aanwezig waar je in alle rust kunt zwemmen of lekker uitrusten aan de rand van het zwembad in één van de ligstoelen.

Aangezien de residentie pas geopend is, wordt er een korting op de normale prijzen toegekend. Een restaurant of bar is er momenteel niet aanwezig maar die is voorzien voor de toekomst. In de buurt zijn er echter voldoende restaurants en pizzeria aanwezig en in Figline Valdarno vind je ook voldoende cafés en bars met terrasjes waar je kunt genieten van een heerlijk fris biertje, frisdrank of een glas wijn.

Tevens wordt bij aankomst een typisch streekproduct gratis aangeboden zoals pecorino kaas, vinsanto wijn met cantuccini koekjes, olijfolie, Chianti wijn, … Naast de residentie is zelfs een winkeltje aanwezig, uitgebaat door paters van de orde dei Servi waar je deze produkten alsook andere kunt proeven en aankopen.

App-15-cucina-dettagli-3-72-FIRM

bij aankomst ontvang je één van de typische streekproducten

Residentie La Poggerina is centraal gelegen voor uitstappen naar de kunststeden Firenze, Siena en Arezzo of voor een daguitstap naar de Chianti streek. Dichterbij liggen de kleinere maar gezellige historische stadjes Figline Valdarno, San Giovanni Valdarno, Castelfranco di Sopra en Loro Ciuffenna. Deze laatste 2 behoren zelfs tot de mooiste dorpen van Italië en zijn dus een bezoek meer dan de moeite waard.

De buurt leent zich ook uitstekend voor recreatie waaronder trekking, paardrijden en fietsen zowel met de mountainbike of met de koersfiets. Vlak bij de residentie is de manège Vecchio Texas aanwezig en fietsen of zelfs een Vespa scooter kunnen worden gehuurd bij de nabijgelegen camping Norcenni Girasole.

Liefhebbers van shopping kunnen altijd terecht in één van de nabijgelegen outlets zoals The Mall, The Smart Gallery of Prada waar je Italiaanse merken zoals Gucci, Armani, Dolce e Gabbana, Cavallo, Prada, … aan fabrieksprijzen kunt kopen met kortingen tot maar liefst 70%.

Praktische informatie

Adres: Residence La Poggerina > google maps

Website: www.residencelapoggerina.com

Meer foto’s