Eten in Firenze: Restaurant Acqua al 2

Restaurant Acqua al 2 opende zijn deuren in 1978 in de straat via dell’acqua 2 waaraan het zijn naam te danken heeft, in 1990 verhuisde het restaurant naar een grotere locatie. Het restaurant is zeer populair, zowel bij toeristen als bij de locale bevolking, vooraf boeken is dan ook aangewezen. Acqua al 2 biedt vooral regionale gerechten waaraan een eigen tintje door de chefkok wordt gegeven.

Vooral populair en aangewezen zijn de schotels met proevertjes: 5 verschillende pastagerechten en desserts. Handig voor wie in een kort verblijf de regionale gerechten wil leren kennen. Heerlijk zijn vervolgens de secondi op basis van vlees zoals de filetti di manzo all’aceto balsamico e alla salsa di mirtillo (rundsfilet met saus van balsamico azijn of zoete saus van bessen), tagliate in focaccia (rundsvlees met deegkorst in de oven gebakken).

In het restaurant hangen overal borden aan de muren waarop handtekeningen en/of schetsen van beroemde personen staan die er komen eten zijn. De beroemdste is ongetwijfeld Lou Reed. De moeite waard om die collectie eens te bekijken.

Openingsuren: dagelijks van 19.30 tot 01.00, maandag gesloten

Prijzen: menu vanaf 30€

Adres: Via della Vigna vecchia 40R

Officiële website (Italiaans): Acqua al 2


Visualizzazione ingrandita della mappa