Eten in Firenze: Restaurant Buca Mario

Restaurant Buca Mario opende zijn deuren in 1886. Aanvangkelijk stond er enkel pappa al pomodoro en ribollita op het menu. Naargelang het restaurant steeds populairder werd onder de plaatselijke bevolking maar ook onder nieuwsgierigen van buiten de stad Firenze, werd het menu steeds omvangrijker.

Dit restaurant is één van de beste van Firenze en biedt enkel schotels aan uit de regionale keuken maar dan wel volgens de traditionele historische recepten.

Specialiteiten zijn onder ander:

  • classica ribollita con cavolo nero (soort hutsepot met brood en kool)
  • pappa al pomodoro (dikke tomatensoep met brood)
  • nodino di vitella ai carciofi morellini (kalfsvlees met artisjokken)
  • bistecca alla fiorentina (biefstuk van het Chianina ras)
  • passato di fagioli con farro della Garfagnana (bonensoep met graan uit Garfagnana)
  • torta della nonna (soort platte cake)

Voor de wijnliefhebber is een ruime keuze uit topwijnen uit de Chianti streek en streek rond Montepulciano en Montalcino.

Het restaurant heeft in zijn bestaan reeds heel wat prijzen in de wacht gesleept en behoort daarom tot de duurdere klasse restaurants.

Openingsuren: dagelijks van 19.30 tot 22.30, zaterdag en zondag tevens van 12.30 tot 14.30

Prijzen: menu vanaf 34€

Adres: Piazza degli Ottaviani 16R

Officiële website (Italiaans en Engels): Buca Mario


Visualizzazione ingrandita della mappa