06 nov Eten in Firenze: Restaurant Perseus
Restaurant Perseus is ongetwijfeld één van de bekendste restaurants van Firenze als het aankomt op het eten van de typische Toscaanse gerechten op basis van vlees zoals de “bistecca alla fiorentina” en “peposo di manzo”.
Het decor is een typisch Toscaans ruraal interieur dat op zich alleen al een bezoek waard is. Het restaurant is door zowat iedere inwoner van Firenze gekend en dan ook een plaats waar het mogelijk is om bekende Toscanen tegen het lijf te lopen.
Specialiteiten van het huis zijn:
- bistecca alla fiorentina (een 8cm dikke rundsbiefstuk van het Chianina ras)
- peposo di manzo (spieren van rund dat een 4tal uren wordt gekookt in een saus van tomaten, selder, look, wortelen, ajuinen, wijn en kruiden)
- tagliate di manzo (rundsteak op diverse wijze klaargemaakt)
- ribollita (soort hutsepot met brood)
- crespelle alla fiorentina (gevulde pannenkoeken met ricottakaas en spinazie)
Nadeel is dat het restaurant nogal aan de dure kant is, voor wie daar weinig aandacht aan schenkt is het restaurant zeker een aanrader. Reserveer op voorhand een tafel om niet onnodig aan de ingang te wachten tot een tafel vrijkomt.
Sedert enkele jaren is er een tweede kleiner restaurant geopend in Fiesole net buiten Firenze, hier is tevens een buitenterras aanwezig.
Openingsuren: dagelijks van 12.30 tot 14.30 en van 19.30 tot 22.30, gesloten op dinsdag
Prijzen: menu vanaf 35€
Adres:
- Viale Don Giovanni Minzoni 10R (Firenze)
- Piazza Mino 9R (Fiesole)