Supermarkten in Toscane

Supermarkten worden in het Italiaans supermercati genoemd. Toscane kent 2 grote supermarktketens namelijk de “Coop” en de “Esselunga“, de laatste jaren kent de “Carrefour” een opmars maar is toch in vergelijking met de grote 2 in geringe mate aanwezig.

Naast deze grote 2 heb je nog een aantal kleinere ketens waaronder Billa, Pam, De Spar, Penny Market, Lidl, Conad, Il centro. Penny Market en D Più zijn te vergelijken met de Lidl, namelijk discounts.

Het grootste aanbod aan voedingswaren krijg je in de Ipermercati. Je kunt ze vergelijken met onze winkelcentra of shoppingcentra. Je kunt er naast voedingswaren ook huishoudartikelen, elektronica, kledij, speelgoed, … verkrijgen.

De supermarkten zijn dagelijks open van 08.00 tot 20.30 behalve op zondag dan zijn ze gesloten. Het is wel zo dat de Ipercoops 1 zondag per maand open zijn, het hangt echter af van plaats tot plaats wanneer juist. In het historisch centrum van de belangrijkste steden zoals Firenze en Siena zijn de meeste kleinere supermarkten in het hoogseizoen dagelijks open. Hetzelfde geldt voor supermarkten gelegen bij grote campings zoals bijvoorbeeld de Coop van Figline Valdarno die iedere zondagmorgen geopend is.

Houd er rekening mee dat de meeste supermarkten op feestdagen gesloten zijn, enkel de Ipermercati maken soms uitzonderingen.

[otw_shortcode_button href=”https://allora.nl/de-beste-boeken-over-de-toscaanse-keuken/” size=”large” icon_position=”left” shape=”round”]Meer weten over de Toscaanse keuken?[/otw_shortcode_button]

Supermarkten Valdarno streek

Coop Figline Valdarno: Via Ungheria 8 (nog maar recentelijk vernieuwd)

Coop San Giovanni Valdarno: Via Napoli 21

Ipercoop Montevarchi: Via dell’Oleandro 37

Pam San Giovanni Valdarno: Viale Giotto 28

Lidl Figline Valdarno: Via Martiri Cavicchi 57

Lidl Montevarchi: Via dell’Unità d’Italia 75

Penny Market San Giovanni Valdarno: Località La Gruccia S.S. 69

Supermarket Eurospar Figline Valdarno: Via Roma 1 -9

Supermarket Eurospar San Giovanni Valdarno: Via Spartaco Lavagnini 122A

D-Più Figline Valdarno: Via Fiorentina 96A

D-Più Montevarchi: Via M. Ruini 24

 

Websites supermarkten in Toscane

Op de volgende sites vind je alle mogelijke informatie terug met betrekking tot openingsuren, aanbod, ligging, offertes en veel meer. Bovendien onder punti vendita vind je een volledige lijst met adressen van alle winkels aanwezig in Toscane.

Coop en Ipercoop > www.coopfirenze.it

Pam > www.e-pam.it

Esselunga > www.esselunga.it

Lidl > www.lidl.it

Penny Market > www.pennymarket.it

Carrefour > www.carrefour.it

De Spar > www.desparcentroitalia.it

D-Più > www.d-piu.com

Conad > www.conad.it

Billa > www.billa.it

Il centro > www.ilcentro.biz