Tablet en smartphone gaan mee op vakantie

De vakantieperiode is in volle gang en de meeste vakantiegangers zullen hun reis inmiddels al geboekt hebben. Misschien ben je zelfs al aan het inpakken. Een populair item dat meegaat in het vakantiekoffer is de smartphone of tablet. Uit onderzoek van Zoover blijkt dat maar liefst 65% van de vakantiegangers een tablet meeneemt op vakantie, het jaar ervoor was dit nog 54%.

tablet op vakantieDe tablet wordt met name gebruikt voor het bepalen van wat er tijdens de vakantie gedaan gaat worden. Hiervoor is een internetverbinding natuurlijk wel een vereiste. Meer dan 80% van de vakantievierende Nederlanders kiest dan ook bewust voor een vakantieverblijf met internetverbinding. Dat de tablet of smartphone mee gaan op vakantie is een logische keuze als je kijkt naar de functionaliteiten die de apparaten kunnen vervullen. Zo kun je de gemiddelde smartphone of tablet gebruiken als; GPS ontvanger, MP3-speler, HD-camera en als gaming device, allemaal functionaliteiten die erg van pas komen tijdens je vakantie.

Door je device mee te nemen loop je natuurlijk wel het risico om deze kwijt te raken door verlies of diefstal. Daarnaast zul je waarschijnlijk veelvuldig inloggen op verschillende onbeveiligde draadloze netwerken. Dit brengt risico’s met zich mee. Daarom de volgende tips om je telefoon of tablet goed te beveiligen tijdens je vakantie.

Wachtwoorden
Gebruik een wachtwoord om je telefoon of tablet te ontgrendelen. Dit ligt voor de hand maar zeker tablets worden nog lang niet altijd door iedereen op deze manier beveiligd. Deze eerste vorm van blokkeren zorgt er in veel gevallen voor dat iemand anders niet kan bellen of internetten. Zo voorkom je hoge kosten wanneer iemand misbruik probeert te maken van je device.

Openbare Wifi-netwerken
Wanneer je op vakantie bent zul je op terrassen of bij restaurants vaak opzoek zijn naar onbeveiligde draadloze netwerken om gratis te kunnen internetten. Deze netwerken zijn voor iedereen open, dus ook voor mensen met kwade bedoelingen. Het is via onbeveiligde netwerken eenvoudiger om in te breken op een device. Ga dus op een onbeveiligd netwerk niet je bankzaken checken.

Software
Installeer software op je telefoon waarmee je een telefoon of tablet kunt traceren. Er is verschillende software op de markt waarmee je op afstand de locatie van een smartphone of tablet kan achterhalen. Met deze software is het ook mogelijk om het device te blokkeren, zodat de dief of vinder er geen gebruik van kan maken.

Kaspersky Lab, bekend van verschillende antivirus producten, heeft verschillende producten waarmee je zowel smartphones als tablets extra beschermt tijdens je vakantie. Wil jij kans maken op Kaspersky Mobile Security of Kaspersky Tablet Security? Deel dan dit bericht op Twitter of Facebook!