Tips van locals: Kristel Campaert uit Firenze

Kun je je even kort voorstellen?

Ik ben Kristel Campaert uit Waregem en woon intussen al 20 jaar in Firenze. Ik ben naar hier verhuisd omwille van de liefde, voor Roberto, mijn man met wie ik samen twee toffe tienerzonen heb die zot zijn op België.

Met Filbalance (www.filbalance.com) geef ik advies aan mensen en organisaties om het welzijn en de performance op het werk en in het privéleven te verbeteren.

Tijdens mijn vrije tijd ga ik het liefst naar buiten, dan ga ik stappen, lopen, zwemmen, soms ook zitten of liggen als het te warm wordt.

Hoe ben je in Toscane terechtgekomen?

Ik ben hier blijven hangen na een Erasmusjaar waarin ik Roberto, mijn man, heb leren kennen. Ik was onmiddellijk verkocht aan de stad en de Italian way of life.

Wat vind je zo mooi aan Toscane?

Toscane heeft een enorm aanbod aan natuur en cultuur. Beiden zijn hier prachtig en vol afwisseling en dat maakt het voor mij een klein paradijs op aarde.

Wat vind je de mooiste streek?

Ik hou van afwisseling en die vind je zeker in Toscane. Elke streek is wel om één of andere reden de mooiste. Ze zijn ook allemaal prachtig en totaal anders in de verschillende seizoenen, daarom heb ik ook niet echt een lievelingsstreek.

de prachtige Creti Senesi

Ik hou van de Garfagno in de zomer, de Creti Senesi in de lente, de Maremma in de winter en de Chianti in de herfst. Maar deze volgorde zal wel afhankelijk zijn van persoon tot persoon!

Wat is je lievelingsgerecht uit de Toscaanse keuken?

1 lievelingsgerecht maar? Ik ben gek op goed vlees en de biefstuk Bistecca alla Fiorentina is gewoon fantastisch. Als daar zucchine fritte (gefrituurde courgettes) bij komen is het voor mij helemaal in orde.

Heb je een lievelingsrestaurant?

genieten van het zicht op de Ponte Vecchio vanuit bar Golden View

Aangezien wij in Firenze wonen bevinden onze lievelingsrestaurants en aperitiefbars zich dan ook in deze stad.

Voor een lunch of aperitief with a view raad ik Golden View in via de’ Bardi aan, voor een heerlijke zelfgebrande koffie of drink ga eens naar de Ditta Artigianale.

Voor het avondeten houd ik van la Vecchia Bettola en Cambi.

Meer info

  • Golden View > site
  • La Vecchia Bettola > site
  • Cambi > site
  • Ditta Artigianale > site

Heb je tips voor landgenoten die op vakantie in Toscane komen?

Wie naar Firenze komt en van tentoonstellingen met een thema houdt, kan best de website van Museo Palazzo Strozzi bekijken. Je vindt er een groot aanbod het ganse jaar door. (meer info)

Vergeet zeker ook niet een bezoekje te brengen aan de historische apotheek Farmacia Santa Maria Novella waar je een groot aanbod aan allerlei zalfjes, kruidentheeën, likeuren en natuurlijk ook medicijnen aantreft. Allen op basis van antieke recepten. Er is ook een theezaal aanwezig.

Neem bus 7 voor een uitstapje naar Fiesole vanwaar het uitzicht op de benedenstad Firenze en de heuvelachtige omgeving adembenemend is.

Fiesole op de heuvels rondom Firenze

Wie graag loopt, kan het best naar het park “Le Cascine” gaan. Het is ook zalig om richting Bellosguardo te vertrekken, neem dan wel een gps mee!

Zoals de naam bello sguardo (mooi aanzicht) al aanduidt krijg je ook van hieruit een prachtig zicht op Firenze. Geniet ook van de mooie (luxe) privé woningen, sommige zijn zelfs eigendom van spelers van Fiorentina, de voetbalploeg van Firenze.

Loop je graag in gezelschap schrijf dan een mailtje naar holisticrunnersfirenze@gmail.com, wij vinden wel een groepje voor je (verschillende uren/dagen/afstanden).