Toscane bezoeken in 10 dagen

Voor wie meer dan 7 dagen ter beschikking heeft om Toscane te bezoeken en dieper wil ingaan op de streek kan de dagen 8, 9 en 10 opvullen met onderstaande plaatsen. Voor dag 1 tot en met 7 verwijzen we naar het artikel Toscane bezoeken in 7 dagen.

Dag 8: de Crete Senesi

Deserto di Accona

Deserto di Accona

De Crete Senesi is, samen met de Chianti streek en de Val d’Orcia, één van de mooiste streken van Toscane. Ze bevindt zich ten zuidoosten van Siena en wordt gekenmerkt door de zogenaamde balze, rotsformaties bestaande uit klei, steenzout en gips die zo’n 2,5 miljoen jaren geleden gevormd zijn. De streek is uitermate geschikt voor trekking, fietstochten of per Vespa.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het pittoreske dorp Buonconvento, San Giovanni d’Asso, Rapolano Terme, de abdij Abbazia di Monte Oliveto Maggiore en Asciano.

Het stadhuis Palazzo Comunale met daarnaast het Palazzo Podestarile met de klokkentoren

Het pittoreske Buonconvento

Heb je zin om wat ontspanning voor geest en lichaam aan deze dag toe te voegen dan kun je terecht in 1 van de 2 thermaalbaden in Rapolano Terme om van het natuurlijke warme zwavelhoudende water te genieten.

Dag 9 en 10: de Maremma streek

De Maremma streek staat synoniem met het ruwere Toscane. Tot aan 1830 bestond de streek grotendeels uit moerasgebied en was daardoor voor het grootste gedeelte onbewoonbaar. Pas met de droogleggingswerken werd de streek bewoonbaar gemaakt en kwam de landbouw op gang. De streek is dan ook gekend voor zijn heerlijke streekproducten, vanaf het einde van de jaren 60 kwam daar nog de Sassicaia wijn bij, één van de meest exclusieve wijnen ter wereld.

pitigliano

Het prachtige dorp Pitigliano

De Maremma is ongetwijfeld het meest gevarieerd van alle streken in Toscane. Je hebt er de prachtige Etruskische dorpen Pitigliano, Sovana en Sorano, de kuststrook van de Tyrrheense zee met de badplaatsen Porto Santo Stefano, Punta Ala en Castiglione della Pescaia en het natuurpark Parco Naturale Regionale della Maremma Toscana.

Bovendien wordt de streek ook gekenmerkt door natuurlijke warmwaterbronnen waarvan de gratis bronnen van Saturnia zeker een bezoek waard zijn.

Watervallen van Saturnia

de natuurlijke warmwaterbronnen van Saturnia

Ook voor kinderen is er heel wat te beleven in de Maremma streek, zo heb je er het grootste pretpark van Toscane: Cavallino matto en heb je er 2 waterparken.

Voldoende bezienswaardigheden en activiteiten om er 2 dagen te verblijven!