Toscane, vier bijzondere bestemmingen

Als men aan Toscane denkt, heeft men al heel gauw de toren van Pisa of de stad Florence in gedachten. Er is echter zoveel meer te bewonderen en te beleven dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken, daarom geven wij je vier details van bijzondere bezienswaardigheden uit deze regio.

Piazza dell’Anfiteatro in Lucca

Het Piazza dell’ Anfiteatro betekent niets anders dan het Amfitheaterplein en die naam vertelt meteen iets over de geschiedenis. Hier heeft in de Romeinse tijd een theater gestaan, gebouwd voor de jaartelling. Op initiatief van keizer Claudius werd het in de tweede eeuw na Christus gesloopt om plaats te maken voor een theater waar maar liefst 10.000 bezoekers van het spektakel zouden kunnen genieten.

Veel is er van dit tweede amfitheater niet over, van de 54 bogen zijn er alleen nog wat resten te vinden. Later in de middeleeuwen kreeg de plaats een andere bestemming, van theater naar plein waar weer veel later, met name in de negentiende eeuw, de uiteindelijke bestemming markt werd. Ook die is nu verdwenen, tegenwoordig is het een gezellig plein vol met terrasjes en winkeltjes. Zeer de moeite waard voor een bezoek als je toch in de buurt bent.

Antro del Corchia, de diepste grot van Italië

Ga met een gids mee op een avontuurlijke tocht in de diepste grot van Italië. Meer dan 1200 meter meet dit wonder van de natuur! De route gaat via smalle paadjes, tunnels en bruggen en voert je langs stalactieten die 30 meter vanaf het plafond naar beneden wijzen. Voor de twee uur durende tocht zijn goede schoenen een must, net als warme kleren want het is in de grot zo’n 8 graden.

Garfagnana

Voor wie buiten de gebaande paden wil reizen is het natuurgebied Garfagnana een aanrader. Dit is één van de parels van Toscane en één die redelijk onbekend is. het is een afwisselend gebied met bergen, kastanjebossen en rotsenpartijen. Ideaal wandelgebied.

Palazzo dei Priori in Volterra

Het Palazzo dei Priori in Volterra is het oudste gemeentehuis van Toscane en werd in 1208 gebouwd. Het bijzondere van dit paleis is dat het later als voorbeeld werd gebruikt voor het beroemde Palazzo Vecchio in Florence. Let vooral op de geglazuurde wapenschilden op de voorgevel, deze zijn gemaakt van terracotta. De toren is open en te bezichtigen. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en de heuvels.

Bronnen: