Toscane: voor ieder wat wils

Nog niet overtuigd om eens een trip naar Toscane te maken? Samen met de hoofdstad Rome is  Toscane één van de meest omvangrijke en  toeristische gebieden van Italië. Een grote variëteit van natuur te midden van de mooie heuvellandschappen en eeuwen historie voor éénieder die graag wat cultuur wil meekrijgen. Een vakantie naar Toscane is dan ook zeker een aanrader.

Hieronder nog een vijftal punten die dit benadrukken:

de prachtige natuur in Toscane wandelend ontdekken

de prachtige natuur in Toscane wandelend ontdekken

Voor de natuurliefhebber is dit dé plek bij uitstek. Met meer dan 100 natuurreservaten in Toscane en omgeving, is er altijd weer een nieuw gebied te ontdekken. De prachtige natuur van Florence vindt u nergens anders in de buurt.

Meer ontdekken van de steden door middel van een citytrip? Naast Pisa, Siena, San Gimignano en Lucca is Florence de stad die u niet over moet slaan. Van mooie historische pleinen en ambachtelijke winkeltjes tot de prachtige kunst van de enige echte  Michelangelo. In Florence zal u zich zeker niet vervelen.

De Italianen staan natuurlijk bekend om hun rijkelijke gerechten vol verse produkten. Voor de connaisseurs onder ons is dit dus een waar paradijs om hun kennis eens letterlijk op de proef te nemen. U heeft de keuze uit vele gezellige restaurantjes waar u als koning wordt behandeld. Tip: probeer eens iets uit met de kennis van een lokale inwoner, want het lekkerste eten, eet u ‘bij de Toscaan thuis’.

Bent u naast een natuurliefhebber ook een grote van fan kamperen? Dan bent u in de regio Toscane aan het juiste adres. In dit deel van west Italië vindt u een groot aanbod aan campings waar u kunt genieten van een rustgevende omgeving die uitermate toegankelijk is om allerlei andere activiteiten te ondernemen, zoals net beschreven. Nieuwsgierig? Hier vindt u een selectie van campings in Toscane.

Zin om actief te zijn of wilt u lekker met het hele gezin op pad? In Toscane vindt u verschillende waterpretparken, pretparken en zelfs avonturenparken waar u zich prima zult vermaken. Ook het Centro Carapax, een reservaat waar tartarughe (schildpadden) worden opgevangen, is een bezoek waard.

Toscane heeft eigenlijk voor elk type vakantieganger meer dan genoeg te bieden. Van heerlijk tot rust komen in de natuur, cultuur snuiven, lekker eten proeven tot actief bezig zijn. In Toscane kan het allemaal.