Eten in Firenze: Trattoria da Burde

Trattoria da Burde serveert sedert 1901 typische Toscaanse gerechten, de recepten hebben sedert de opening weinig verandering ondergaan en dat siert het restaurant. De naam Burde werd in de tijd gegeven als bijnaam aan alle vleesfabrikanten en is sedertdien ongewijzigd gebleven.

Het restaurant is enkel open over de middag, behalve de vrijdag dan is het tevens ’s avonds open. De trattoria wordt dan ook nogal druk bezocht door werknemers, arbeiders, … die er komen lunchen. Gevolg is een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Volgens velen wordt hier de beste bistecca alla fiorentina geserveerd.

Aan de trattoria is tevens een delicatessenwinkel verbonden die plaatselijke specialiteiten verkoopt. Het interieur van de trattoria is nogal uiteenlopend, van rustiek tot simpel. Nadeel is dat de trattoria niet onmiddellijk in bij het centrum van Firenze ligt waardoor een auto noodzakelijk is.

Specialiteiten zijn onder andere:

  • Il Caciucco: soort bouillabaise met brood
  • Baccalà alla Livornese: kabeljauw in tomatensaus
  • Acquacotta alla Maremmana: stoofpot van rundsvlees, tomaten, wortelen, rode wijn, kruiden, uien, …
  • Pasta e fagioli: pasta met witte bonen
  • Bistecca alla Fiorentina: een 8cm dikke rundsbiefstuk van het Chianina ras
  • Torta di porri: preitaart volgens middeleeuws recept
  • Zuppe: groot assortiment aan soepen
  • arrosti: varkensgebraad

Openingsuren: dagelijks van 12.00 tot 14.30, vrijdag tevens van 19.30 tot 23.00, gesloten op zondag

Prijzen: menu vanaf 15€

Adres: Via Pistoiese 6R

Officiële website met menu’s, prijzen en foto’s (Italiaans, Duits en Engels): Trattoria da Burde

 


Visualizzazione ingrandita della mappa