Trouwen in Italië

Trouwen in Italië

Trouwen in Italië… wie droomt daar nou niet van? Het was ook altijd al mijn droom om ooit in Italië te trouwen. In september 2022 trouwde ik in Toscane met mijn man. Het was een prachtig weekend in de Toscaanse heuvels met onze lieve familie en vrienden. Droom jij ook van een bruiloft in Italië, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoeveel zoiets moet kosten en of het voor jullie haalbaar is? In deze blog vertel ik je meer over onze eigen ervaring.

Het officiële gedeelte van trouwen in Italië

Trouwen in Italië lijkt misschien veel moeilijker, dan het is. Het is niet veel anders dan een Nederlandse bruiloft, alleen organiseer je het een eindje verderop in een ander land. Om het makkelijk te maken voor jezelf, kun je het beste in Nederland alvast voor de wet trouwen. Veel Nederlanders kiezen ervoor om op een doordeweekse dag naar het gemeentehuis te gaan (gratis) en het feest op een andere dag te vieren. Het bespaart je veel gedoe en papierwerk. Kies een mooie dag uit om met je getuigen naar het gemeentehuis te gaan, waar jullie elkaar het jawoord geven en de trouwakte ondertekenen. Dit is slechts het begin… Jullie bruiloft moet nog komen, en er is geen betere plek om dit te vieren dan in het prachtige en zonnige Italië.

Trouwen in Italië duur?

Het vinden van de perfecte trouwlocatie in Italië

Hoe vind je nu de perfecte trouwlocatie in Italië? Door bijvoorbeeld zelf te zoeken op internet naar mooie accomodaties die in zijn geheel af te huren zijn. Met een goed cateringbedrijf heb je niet meer nodig dan een accomodatie waar al je familie en vrienden kunnen verblijven. Zo kun je op booking.com bijvoorbeeld ook het aantal personen in vullen, waardoor je een overzicht krijgt van accomodaties met genoeg plek! Een andere manier is via de website www.buitenlandsebruiloften.nl van Wietske. Dit is een handige website die mooie locaties in Italië voor je op een rijtje heeft gezet. Hier kun je gemakkelijk de kosten en mogelijkheden van elke locatie vinden, zoals het aantal gasten dat kan verblijven en tot hoe laat er gefeest kan worden. Door via de website van Wietske te boeken, ben je verzekerd van goede service en haar advies. Veel locaties zijn beschikbaar voor meerdere dagen, met prijzen variërend van €5000-€15000

Trouwen in Italië

Is trouwen in Italië te duur?

De kosten van een bruiloft in Italië variëren enorm. Het trouwen in Italië is niet perse duurder dan in Nederland. Vaak nodig je minder gasten uit voor een bruiloft in het buitenland. Bovendien kun je ervoor kiezen om het verblijf en de vliegtickets voor je gasten te regelen of een gedeelte. Vaak regelt het bruidspaar het verblijf en eten, terwijl de gasten hun eigen vervoer regelen. Ze kunnen ervoor kiezen om te vliegen of met de auto te komen en het te combineren met een vakantie in de buurt. Hoewel een bruiloft in Italië iets duurder kan zijn, krijg je er een heel weekend voor terug, met grote kans op prachtig weer, een geweldige setting en geen zorgen wie er ’s avonds nog moet bobben. Verderop in de blog vind je nog tips hoe je geld kunt besparen op een Italiaanse bruiloft. 

Italiaanse bruiloft

Zo bespaarde ik duizenden euro’s op onze Toscaanse bruiloft in Italië

Onze bruiloft regelde ik van A-Z helemaal zelf zonder hulp van een weddingplanner. Hierdoor bespaarden we al snel zo’n 7000-8000 euro. Een weddingplanner is namelijk vrij duur en moet je vaak ook nog invliegen vanuit Nederland. Door zelf je bruiloft te organiseren bespaar je dus al duizenden euro’s. Ook komen weddingplanners vaak met locaties aanzetten die vrij prijzig zijn. Terwijl je helemaal geen dure locatie nodig hebt om mooi te trouwen. Onze trouwlocatie was bijvoorbeeld helemaal niet duurder dan een locatie in Nederland. Doordat ik al jaren in de trouwbranche werk als videograaf wist ik ook waar ik op kon besparen, zonder dat het ten koste ging van het ”perfecte plaatje”. Alle kennis vanuit mijn werk en mijn eigen ervaring van onze bruiloft heb ik gebundeld in een Ebook. Hierin leer ik je stap voor stap hetzelfde te doen, waardoor jij met vertrouwen jouw droombruiloft kunt organiseren. En daarbij hoef je niet te denken dat je in je trouwjurk zelf je dinertafels staat te decoreren. Helemaal niet zelfs! Hoe je dit aanpakt leer ik je met liefde in het Ebook ”Een Italiaanse Droombruiloft” 

Ebook Een Italiaanse Droombruiloft

Dé guide om zonder weddingplanner jullie Italiaanse bruiloft te realiseren. Wat je ontvangt in het Ebook is niet alleen tips, maar ook praktische handvaten, zoals een compleet uitgewerkt draaiboek en een financieel overzicht voor een realistisch beeld. 

✗ 60 pagina’s vol met praktische tips, inspiratie en waardevolle informatie voor jullie droombruiloft

✗ Een kant-en-klaar draaiboek die je alleen nog maar zelf hoeft in te vullen 

✗ Een financieel overzicht, zodat je een realistisch beeld van het kostenplaatje krijgt

✗ Tips hoe je de perfecte locatie vindt en waar je geld op kunt besparen

✗ Handige checklists en vragenlijstjes zodat je niks vergeet

Trouwen in Italië

Foto’s door: Anouk Wubs Photography

Trouwen in Italië
Tags: