Unieke fietsvakantie in Toscane

De meeste toeristen bezoeken Toscane omwille van zijn uitgebreide aanbod: kunststeden, pittoreske dorpen, prachtige natuur, zee en stranden, evenementen, enz. Tot enkele jaren geleden was het vervoermiddel waarmee door de streek gereisd werd hoofdzakelijk de auto of de mobilhome. Sedert enkele jaren echter hebben heel wat toeristen ontdekt dat de fiets de beste manier is om maximaal te genieten van Toscane. Door zijn heuvelachtig karakter is wel enige voorbereiding vereist al kan het gebruik van een electrische fiets heel wat helpen.

fietsvakantie 02 (800x240)

Fietsers zijn vanaf de lente tot de winter dan ook alom vertegenwoordigd in Toscane. In de zomer hoofdzakelijk buitenlanders omdat het voor de meeste Italianen dan te warm is.

De mooiste streek om te fietsen is ongetwijfeld het gebied rond Siena, met name de Valdorcia streek, de Crete Senesi, de Chianti en de Valdarbia streek. Onnodig om reclame te maken voor de Chianti streek die wereldberoemd is, de Valdorcia streek maakt sedert 2004 deel uit van het Unesco werelderfgoed en de Crete Senesi werden reeds volop bewonderd tijdens de renaissance door de Senese school die dit prachtig stuk natuur voor de eeuwigheid vastlegden in hun schilderijen. De belangrijkste en mooiste dorpen zijn Pienza, Montalcino, Radda in Chianti, Castelnuovo Berardenga en Murlo.

fietsvakantie 04 (800x512)

Van al dat moois kun je genieten tijdens één van de meerdaagse groepsfietsvakanties waarbij je zowel individueel als per groep kunt inschrijven. De fietstochten gaan door op het parcours van de retro ronde Eroica waarbij de deelnemers in retro kledij en op een stalen fiets van vóór 1985 het parcours of een gedeelte ervan afleggen. De totale afstand van 209 km met maar liefst 108 km onverharde wegen wordt tijdens de fietsvakantie afgelegd in 3 of 4 dagen, afhankelijk van de formule. Op die manier blijft er voldoende tijd over om te genieten, te ontspannen in het hotel of om één van de vele pittoreske dorpjes te bezoeken.

fietsvakantie 03

Van je bagage hoef je je niets aan te trekken, deze wordt van het ene hotel naar het andere overgebracht. De hotels zijn overigens agriturismo (landelijke charmante hotels) met zwembad waar je in alle rust kunt ontspannen en ’s avonds van het diner op basis van streekgerechten kunt genieten samen met een glas lekkere Chianti wijn dat je ongetwijfeld dubbeldik verdiend hebt. Bovendien wordt de reis begeleid door een Nederlandstalige gids die al jaren in Toscane woont en dus de streek als zijn broekzak kent. Een vakantie die je je nog lang zult herinneren!

Meer info over deze unieke fietsvakantie vind je op de site www.toscanefietsvakanties.be