Vakantie bij Nederlanders en Vlamingen in Toscane deel 2

Borgo Pieve Pava – San Giovanni d’Asso (Siena)

pieve a pavaEen halfuurtje rijden ten zuiden van Siena, ligt de kleine borgo van Pieve a Pava in het minder bekende, maar zeer aangrijpende landschap van de prachtige Crete Senese.

Om niet te vervallen in het alledaagse hotelgebeuren, kunnen de gasten gebruik maken van alle leefruimtes. Je kan dus gerust ’s morgens in het salon je krant lezen, ’s middags een aperitiefje drinken op het overdekte terras en ’s avonds nippen van een late borrel bij de open haard, terwijl je wat rustige, klassieke muziek beluistert.

Pieve a Pava beschikt over 5 gastenkamers, voor zien van alle comfort. Hier kun je ook terecht voor speciale evenementen en gelegenheden zoals tables d’hotes, vespa verhuur, huwelijk of verjaardagsfeesten, seminaries, kookcursussen met centraal natuurlijk de Toscaanse keuken en olijvenpluk.

Pieve a Pava wordt uitgebaat door Rita en Johny (meer info).

 

Vakantiehuis Azienda Casalino – Anghiari (Arezzo)

azienda casalinoAzienda Casalino is een gerestaureerde oude tabakshoeve, omgebouwd tot een fantastisch vakantieoord met 4 appartementen en 1 suite, een impressionante eetplaats en een diep turquoise-kleurig zwembad…hemels!

Het principe is eenvoudig…verhuur van de appartementen, maar met de service van een hotel. Wie 100% wenst te genieten, kan zich laten verrassen door de gastronomische avonden, wie zich liever zelf de koksmuts aanmeet, heeft daartoe de mogelijkheid.

Azienda Casalino wordt uitgebaat door Sophie & Frédéric de Kerchove tesamen met hun 3 kinderen Charles, Rodolphe & Arthur (meer info)

 

Villa Scannagallo – Foiano della Chiana (Arezzo)

villa scannagalloVilla Scannagallo bevindt zich in de landelijke omgeving van de Chiana vallei, het ruigere broertje van de Chianti streek. Deze 5 sterren bed & breakfast wordt sinds 2012 uitgebaat door Paul en Ann, die Antwerpen verlaten hebben om zich in het prachtige zonnige Toscane te vestigen. De villa is recent gerenoveerd en zeer smaakvol ingericht, de woonruimte met open keuken zorgt voor de gezellige intieme sfeer. Vanuit het design zwembad kijk je neer op de vallei en het landelijke karakter van de omgeving.

Bij Villa Scannagallo kan je ook terecht voor speciale evenementen zoals paardrijden, ballonvaart, vespa verhuur, huwelijk en verjaardagsfeesten, massages, yoga, … (meer info)