Vakantie bij Nederlanders en Vlamingen in Toscane

Bed and Breakfast Amoliv

B&B/Agriturismo Amoliv is een typische Toscaanse ex boerderij die volledig vernieuwd is in 2006 en uitgebaat wordt door de van oorsprong Oostendse Erika. De vakantiestructuur is gelegen op de rand van het Natuurpark van Cavriglia en omgeven door 4 Ha grond met bossen en olijfbomen. Vanuit het zwembad en bijhorende terras waar je lekker kunt zonnen, krijg je een mooi uitzicht op de lager gelegen omgeving. (lees meer)

  •  

Piccolo Borgo Gagnoni 

Piccolo Borgo Gagnoni heeft alle troeven om u een ideale droomvakantie in Toscane te laten doorbrengen. Ons exclusief vakantiedomein is gelegen tussen Siena en Arezzo in een beschermd natuurgebied aan de rand van de Crete Senese in Toscane. Het domein wordt omringd door een inspirerend Toscaans landschap met landbouwgronden en bossen en biedt in de verte een uitgestrekt zicht op de Val di Chiana.

podere di maggioPodere di Maggio

Aan de voet van de Monte Amiata, dichtbij het dorpje Santa Fiora, in een glooiend, maar tegelijkertijd bergachtig landschap, op een heuvel omringd door oude kastanjebomen, die ‘s winters op dansende figuren lijken, bevindt zich Podere di Maggio. Deze mooie heuvel kijkt uit over de prachtige valei van de rivier Fiora, waarvan het water koelte brengt in de zomer en muziek in de winter, wanneer de beken zwellen en murmelend naar de rivier stromen. Je kunt hier kamperen in een tent die al voor je is opgezet met een fijn bed. Ook hebben ze huizen te huur. 

Luxe B&B I Fiamminghi

Op een van de mooiste plekjes van Toscane, middenin de magische driehoek Pisa-Firenze-Siena, verwelkomen de Vlamingen (I Fiamminghi) je persoonlijk in een historisch palazzo. Het palazzo heeft 6 gastenkamers die contrasterend ingericht zijn, net zoals het belvédère-terras dat een adembenemend vergezicht op het onbesproken Toscaanse heuvellandschap biedt. Je geniet er ook, zoals weleer, van de gezelligheid van het oorspronkelijk salon, het buitengevoel van de Graanzolder met een 19de eeuwse biljart en nog veel meer. Ga hier naar de website

Vakantiehuis Il Vecchio Frantoio 

In het noorden van Toscane, bij het stadje Buti, vindt u ‘Il Vecchio Frantoio’, een prachtig gerestaureerde oude olijfmolen. Op het terrein liggen 4 appartementen in de traditionele Toscaanse stijl, die gehuurd kunnen worden. De ligging is ideaal, slechts een half uur rijden van Pisa en de fraaie zandstranden aan de kust. Ook zijn o.a. Lucca en Florence, de belangrijke historische steden van Toscane vanaf Il Vecchio Frantoio gemakkelijk bereikbaar.

Podere Gli Asini Felici 

De boerderij ”Gli Asini Felici” ( De Gelukkige Ezels ) ligt midden tussen de wijnvelden, olijfgaarden en bossen tegen de uitlopers van de Apenijnen op circa 450 meter hoogte met een prachtig uitzicht over het dal van Pescia en Uzzano (provincie van Pistoia ). Je kunt zelfs Lucca zien en Monte Serra, waarachter Pisa ligt en bij helder weer kan je zelfs een glimpje van de zee waarnemen. Een bochtige weg brengt u naar de boerderij ” De Gelukkige Ezels”, die volledig ecologisch is herbouwd en voorzien is van alle moderne comfort.