Vakantie in de villa van Karel De Gucht

Italië trekt heel wat beroemde personen aan die er niet alleen op vakantie komen maar er zelfs een tweede woning hebben. De bekendste zijn Sting, Tony Blair, George Clooney en voor de lage landen het Nederlandse Koningshuis en de Belgische politiekers Guy Verhofstadt en Karel De Gucht.

Laatstgenoemde heeft zijn 2de woning zelfs in Toscane, nabij het Chianti Classico stadje Gaiole in Chianti, een redelijk rustig stadje dat ieder jaar gedurende een week in oktober overbevolkt wordt door zowel binnen- als buitenlanders die deelnemen aan de retro wielerronde Eroica.

Aan het begin van de jaren 2000 kocht Karel De Gucht een oude verlaten boerderij op, genaamd Villa La Maccinaia, die hij restaureerde en verbouwde tot een prachtige vakantiewoning met zwembad. De architectuur is een combinatie van modern met de typische Toscaanse landelijke architectuur: houten plafonds met aardengebakken plafondtegels, gestukte wanden, troggewelven en natuurstenen schouwmantels.

Wil je zelf in de oude boerderij overnachten dan kan dit maar dan moet je er wel wat voor over hebben. Een weekje kost namelijk €10.414 (in het laagseizoen €7.814). Hiervoor krijg je 7 slaapkamers, elk met privé badkamer, grote keuken, eetzaal, TV zaal, overdekte terras, … Vanzelfsprekend is alle moderne comfort aanwezig zoals TV met flat screen, airco, wasmachine, gratis internet, …

Het zwembad biedt een prachtig zicht op de omliggende olijfboomgaarden en wijnvelden die toe behoren aan het eigendom. Sedert enkele jaren produceert Karel De Gucht ook zijn eigen wijn die je natuurlijk ter plaatse kan proeven maar ook kan aankopen in België via chateaux vini (meer info over de wijnen)

Ben je op zoek naar een luxe vakantie in een authentieke Toscaanse herenboerderij dan ben je hier aan het juiste adres.

Praktische info

Boeken kun je via booking.com

Ligging: