Vakantie in een Bio Agriturismo

Sinds 1993 baat de familie Floriddia de Bio Agriturismo La Capannina nabij het karakteristieke Peccioli uit. Een boerderij waarbij alle produkten op biologische manier gekweekt worden, het zwembad geen chloor bevat en het warme water door middel van zonnepanelen wordt opgewarmd.

De Agriturismo bevat 2 rustieke landhuizen (La Capannina en I Ruffilli), gelegen op een afstand van 6 km en volledig onafhankelijk van elkaar. Beiden bevinden zich in een oase van rust en beschikken over een zwembad (10×5 meter) met whirlpool.

09 VOLTE_1133 - Copia

Agriturismo La Capannina bevindt zich in de nabijheid van de prachtige stadjes Volterra (15km), San Gimignano (25km) en San Miniato (35km). Bovendien bevind je je op slechts een uur van de kuststrook Costa degli Etruschi en op minder dan een uur van de kunststeden Firenze, Lucca, Pisa en Siena.

Een dag in La Capannina start met een ontbijt in open lucht met zelfgebakken brood, koeken en cake, zelfgemaakte honing en konfituur. Daarna heb je de keuze uit lekker relaxen aan het zwembad, een wandeling op de heuvels tussen de graanvelden en olijfbomen van de boerderij of een bezoek aan één van de nabijgelegen pittoreske dorpen en stadjes.

capannina -menta-papavero 204

IMG_7318 - Copia

Kinderen maar ook volwassenen kunnen mee voor een ritje in de aanhangwagen van de traktor van Rosario met eindbestemming de molen waar je uitgelegd wordt hoe het graan gemalen wordt tot de bloem waarmee de heerlijke ontbijtkoekjes bereid worden.

Ook lopen er enkele dieren rond op de boerderij zoals een pony, 2 ezels, katten, kippen, eenden en enkele hanen.

De gasten worden in de watten gelegd door de famlie Floriddia. Bij aankomst ontvang je als welkomstgeschenk een mand met rode wijn, verse eieren, fruit, cake en knapperige koekjes. Bovendien organiseren zij één keer per week een gratis pizza avond voor alle gasten waarbij naast pizza ook focaccia, bereid met rozemarijn en eigen olijfolie op het menu staan. Beiden gebakken in een authentieke houten oven.

La Capannina traktor

Wil je de zelfgemaakte produkten mee naar huis nemen dan kun je die aankopen in het winkeltje. Je vindt er ondermeer biologische pasta’s, granen, bloem, linzen, kikkererwten, cantuccini koekjes, brood, … Ook kun je een kookcursus volgen waarbij je authentieke pizza en brood leert bakken.

Meer info over de vakantiehuizen vind je op de site van Bio Agriturismo La Capanna

Meer info over het bio winkeltje vind je op de site ilmulinoapietra.it