Rome

Vanuit Florence naar Rome met de hogesnelheidstrein

Wist je dat het minder is dan anderhalf uur om vanuit Florence naar Rome te reizen met de hogesnelheidstrein. Ideaal dus om tijdens je verblijf in Toscane of tijdens je stedentrip in Florence ook eens de hoofdstad van Italië met haar rijke verleden te bezoeken.

colosseum Rome

het prachtige indrukwekkende colosseum

De hogesnelheidstreinen van Italo en Trenitalia

Dagelijks vertrekken de hogesnelheidstreinen van Italo en Trenitalia vanuit het treinstation Santa Maria Novella in Florence naar Rome Termini

Een treinkaartje enkele rit kun je al krijgen vanaf €9,90 maar dan enkel als je op voorhand online boekt. Doe je dit de dag zelf dan bedraagt de gemiddelde prijs toch al vlug €22,00. In het algemeen geldt de regel hoe vroeger op voorhand je boekt hoe goedkoper je ticket.

Een goede website waar je in het Nederlands een ticket online op voorhand kan kopen is the trainline.com, op volgende link krijg je alle uren en prijzen te zien www.thetrainline.com/nl/treintijden/florence-naar-rome

Na boeking van je ticket bij deze hogesnelheidstreinen is het niet nodig om je ticket te laten valideren zoals bij alle andere tickets aangezien je ticket enkel geldig is voor een bepaald uur. Kun je om de één of andere manier je trein niet nemen dan verlies je jammergenoeg je ticket.

Bezienswaardigheden Rome

Rome ontdekken en bezoeken kun je natuurlijk niet op 1 dag, de stad heeft zo’n rijke geschiedenis en telt zoveel monumenten dat je minimum 3 dagen nodig hebt, veel kiezen dan ook een stedentrip van enkele dagen.

het Palatijn en het forum romanum

Heb je weinig tijd dan mogen de onderstaande bezienswaardigheden zeker niet ontbreken:

  • Forum romanum, palatijn en colosseum
  • Sint Pietersplein en -basiliek
  • Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
  • Pantheon
  • Trevifontein
  • Piazza Navona
  • Spaanse trappen
  • Piazza del Popolo

Tickets online op voorhand kopen

Houd er rekening mee dat de musea in deze lijst zeer druk bezocht worden, vooral het colosseum en de Sixtijnse kapel staan op de 1ste plaats bij de meeste toeristen. Het is dan ook zeer lang aanschuiven aan de kassa om een ticket te kopen.

Het is dan ook aangeraden om op voorhand een ticket met prioriteit online te kopen waardoor je de wachtrij kan vermijden. Dit kan via getyourguide.com of tiqets.nl

Rome bezoeken met de hop on hop off bus

Heb je weinig tijd maar wil je toch zo snel mogelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere dan kun je gebruik maken van de hop on hop off bus. Op de bus is er wifi aanwezig en krijg je een audioguide waarmee je in het Engels interessante uitleg krijgt over alle bezienswaardigheden langs de route.

Sint Pietersbasiliek Rome

de voorgevel van de Sint Pietersbasiliek

Rome bezoeken met de fiets

Een andere mogelijkheid om op korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome te bekijken is per fiets, bijvoorbeeld individueel met een e-bike of in groep onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.

Reisgidsen over Rome

Verkies je een reisgids in boekformaat om Rome te bezoeken dan kun je een kijkje nemen in de boekenwinkel van Bol.com > reisgidsen over Rome

Overnachten in Rome

In Rome zijn er heel wat hotels, B&B’s voor ieders budget. Ook hier geldt de regel dat hoe vroeger je boekt hoe meer keuze je hebt en hoe lager de prijzen. Hieronder vind je alvast enkele deals.

Booking.com