Vergeet uw inpaklijst niet vooraleer op reis te vertrekken!

Je kent ongetwijfeld het gevoel wanneer je de deur van je woning achter je dicht trekt om op reis te vertrekken naar je vakantiebestemming. Hebben we wel alles mee? Wat hebben we deze keer over het hoofd gezien? Iets vergeten kan weinig verschil uitmaken maar kan ook serieuze gevolgen hebben. Denken we maar in het ergste geval aan het thuislaten van reisdocumenten, identiteitskaarten van de kinderen, de gps, … Een checklist of inpaklijst waarbij je alles rustig overloopt kan je heel wat stress en kopzorgen besparen.

Misschien heb je wel door het jarenlange reizen zelf een inpaklijst samengesteld waarop je kunt vertrouwen. Heb je die niet dan kun je nog altijd beroep doen op het internet waar je een groot aanbod kunt downloaden, de ene al completer dan de andere.

Een complete checklist is die van de bandenspecialist Tirendo die je de mogelijkheid biedt om ze te personaliseren. De checklist is onderverdeeld in verschillende categorieën waaronder kleding en accessoires, medische en persoonlijke verzorging, geld en documenten, eten en drinken en kampeeruitrusting voor wie op verblijft op een camping.

Na het selecteren van de zaken in de verschillende categorieën, print je gewoon je checklist uit waardoor je die bij de hand hebt voor de terugreis.

mobilhome in Toscane

De reis naar Toscane zelf is ongeveer 1400 km over een heuvelend parcours. Neem daar nog de hitte van mei tot september bij dan begrijp je dat je auto, caravan of mobilhome het zwaar te verduren krijgt. Verwaarloos daarom geen algemene check up met in het bijzonder controle van de staat en de spanning van de banden, het oliepeil en de autobatterij.

Ieder jaar opnieuw hoor je trouwens verhalen van caravans of mobilhomes met klapbanden. Neem dus geen enkel risico en maak gebruik van een checklist, zowel voor het inpakken als voor de voertuigen!