Villa Eugenia nabij Vicchio

Villa Eugenia 01

De vakantie accommodatie Villa Eugenia nabij Vicchio is een prachtige villa waar je je even terug in de tijd waant. De villa beschikt over maar liefst 5 slaapkamers, allemaal met privé badkamer, 2 livings waarvan 1 met open haard, 1 leefruimte, 1 keuken en een groot terras van waaruit je een prachtig zicht op de omgeving hebt. De volledige villa afhuren kun je reeds vanaf €2000 in het laagseizoen en vanaf €2800 in het hoogseizoen.

Villa Eugenia 14

Villa Eugenia 07

De villa beschikt over alle nodige comfort en voorzieningen zoals oven, microgolf, vaatwasmachine, wasmachine, televisie en wifi. Verder is er een privé zwembad en een grote tuin aanwezig waar je in alle rust heerlijk kunt ontspannen, misschien wel met een glaasje wijn.

Omwille van het unieke decor kan de villa met zwembad en tuin worden afgehuurd voor huwelijksfeesten. Verder kunnen de gasten deelnemen aan diverse cursussen zoals yoga, schilderen, Italiaans koken en Italiaanse les.

Villa Eugenia 02

Villa Eugenia 15

Ligging

Villa Eugenia bevindt zich op slechts 4 km van het kleine stadje Vicchio waar je alle nodige voorzieningen aantreft zoals restaurants, apotheek, supermarkt, bakker, beenhouwer, postkantoor, caféetjes en allerlei winkels. Vicchio is vooral bekend als de geboorte- en woonplaats van de wereldberoemde kunstenaars Giotto en Beato Angelico. De eerste is vooral bekend van de klokkentoren van de dom van Firenze terwijl Beato Angelico dan weer bekend is voor zijn heldere kleuren in zijn renaissance schilderijen.

Villa Eugenia 04

Naar Firenze is het maar 35 km en ook de andere kunststeden Arezzo, Pisa, Siena en Lucca liggen niet zo veraf.

In de buurt van villa Eugenia

Villa Eugenia ligt in de vallei van Mugello waar zich ondermeer het circuit van Mugello bevindt, bekend voor de jaarlijkse motogp. De streek wordt gekenmerkt door heuvels afgewisseld met vlaktes en is uitermate geschikt voor natuurwandelingen, trekking, mountainbike of paardrijden. Je vindt er ook het meer Lago di Bilancino waar je ondermeer kunt kajakken en zeilen.

Wil je shoppen dan moet je ongetwijfeld naar het shopping centre Barberino Designer Outlet waar je maar liefst meer dan 100 winkels hebt waar je mode artikelen van de bekendste Italiaanse en Internationale modehuizen kunt kopen tegen fabrieksprijzen.

Wijnliefhebbers moeten zeker een daguitstap plannen naar de streek Chianti Rufina en een bezoek brengen aan één van de vele wijnproducenten die de streek rijk is.

Praktische informatie

Adres: Via Pimaggiore 24 – 50039 Vicchio > google maps

Website: www.villa-eugenia.it

Meer foto’s