Volg de wandelroute van de film La Vita è bella in Arezzo

Zoals je misschien wel weet speelt de met 3 Oscars bekroonde film La Vita è bella zich voor het grootste gedeelte af in de kunststad Arezzo. De film vertelt het verhaal van Guido, een jonge man van Joodse afkomst, die vóór het uitbreken van WOII naar Arezzo verhuist om er een gepaste job te vinden.
Wanneer de oorlog uitbreekt wordt hij samen met zijn zoon gedeporteerd in een Nazi concentratiekamp waar hij op alle mogelijke manieren de waarheid aan zijn zoontje probeert te verduisteren.

Om de prachtige film, met een glansprestatie van de Toscaanse komiek Roberto Benigni, te kunnen herbeleven is een wandelroute uitgezet die je langs de belangrijkste gebouwen en plaatsen brengt. Een bordje met foto’s en bijhorende conversatie maakt duidelijk welke scène waar en wanneer werd opgenomen. De route start bij de kathedraal en eindigt bij het stadstheater Petrarca.

Op de route staat ook het historische koffiehuis Caffè Dei Costanti, een begrip in Arezzo. Hier kan je even uitrusten voor een koffie met een gebakje of een aperitief met streekgerechten. Ook dit café maakte deel uit van de filmscène en overal in het café zie je dan ook foto’s van opnames en scènes uit de film.

Op onderstaand kaartje dat je in een groter formaat kunt afprinten door erop te klikken, zie je de route met 13 scènes met bijhorende foto’s.

Zin om de film nog eens te bekijken of misschien voor de 1ste keer te zien dan kun je La vita é bella kopen bij bol.com via deze link

Foto’s scènes