Waar een electrische fiets huren?

Meer en meer fietswinkels en dan vooral in de toeristische omgevingen, zien het voordeel in van electrische fietsen en bieden ze zowel te koop als te huur aan.

Je vindt ze vooral bij heel wat agriturismo en campings en dit dus vooral voor de (buitenlandse) toeristen. Bovendien liggen deze agriturismo hoofdzakelijk in landelijke omgevingen waardoor je dus maar op de fiets hoeft te stappen en te vertrekken.

Praktisch alle fietsen zijn voorzien van een GPS (niet altijd gratis) en meestal krijg je ook een kaart mee waarop één of meerdere routes zijn aangeduid.

Prijzen

De gemiddelde huurprijs van een electrische fiets ligt zo’n 100% hoger dan voor een gewone fiets. Je moet rekenen op een startprijs van €8,00 voor 1 uur in tegenstelling tot €4,00 voor een gewone fiets. Voor een halve dag moet je rekenen op €20,00 en voor een ganse dag op €29,00

Wil je een electrische mountainbike huren dan kost dit €35,00 per dag en per week €130,00 per week.

In de huurprijs zit normaalgezien ook het gebruik van een helm, een fietsslot en reparatiekit inbegrepen. Wil je een GPS, een fietsmandje, karretje voor kinderen, … dan moet je daarvoor een surplus betalen.

Aangeduide routes

Heel wat fietsverhuurders bieden aangeduide routes aan waarbij je in groep, met of zonder begeleiding, het parcours aflegt. Je hoeft de fiets zelf niet op te halen want die brengen ze voor je naar de startplaats van de route. Gewoonlijk wordt er geen supplement aangerekend voor de verplaatsingskosten.

Waar huren?

Hieronder vind je een ruim overzicht van verhuurders, de meesten bieden ook routes aan.