Beste ijs van Florence

Waar een ijsje eten in Florence?

Florence, zoals de rest van Italië, is overal ter wereld gekend om zijn heerlijke ijs. Je kunt geen straat of plein in Florence doorkruisen of er is wel een gelateria (ijssalon) aanwezig. Lang niet overal is de kwaliteit dezelfde en de kleur is niet altijd een maatstaf voor goede kwaliteit.

Het ijs aan bijvoorbeeld de Piazza della Signoria oogt misschien lekker maar is van lage kwaliteit omdat het hier poederijs betreft en dus niet aangemaakt is met natuurlijke ingrediënten. Bovendien betaal je hier twee keer zoveel als op andere minder toeristische plaatsen.

gelateria toeristische trekpleister Piazza della Signoria

Voor het beste ijs moet je dus de inscriptie “gelato artigianale” zoeken wat inhoudt dat het ijs handgemaakt is.

Om het éénvoudiger te maken vind je hieronder een lijst van de beste gelaterie in Florence.

Gelaterie in het centrum van Florence

Bar Vivoli

volgens veel internationale gidsen is dit het beste ijssalon van Florence, de smaak is inderdaad uitstekend maar de prijs is nogal hoog en de porties zijn zeer miniem.

Adres: Via Isole delle Stinche  7/R, nabij de kerk Santa Croce

Website: www.vivoli.it

Gelateria de’ Neri

Dit ijssalon is één van de oudste van Florence. Een aanrader is de smaak ricotta e fichi (ricotta kaas met vijgen), eerlijke prijs – kwaliteit verhouding.

Adres: Via de’ Neri 22/R

Grom

Deze keten van ijssalons komt oorspronkelijk uit Torino en heeft sedert korte tijd, naast ijssalons in Tokyo, Malibu, Manhattan en Parijs nu dus ook een vestiging in Firenze. Dit ijssalon is in korte uitgegroeid tot één van de meest geliefde bij de plaatselijke bevolking omwille van zijn heerlijke natuurlijke smaken, het handelsmerk is dat enkel de beste natuurlijke ingrediënten worden gebruikt zoals pistachenoten uit Sicilië, chocolade uit Colombië of Venezuela.

Adres: Via del Campanile, hoek met via delle Oche

website: www.grom.it

Gelateria la Carraia

Dit ijssalon biedt naast de gewone gelato tevens een ruime keuze aan diverse smaken op basis van fruit (sorbetto), een ijsje kun je hier al kopen vanaf €1. Het ijssalon bevindt zich aan de overkant van de Arno maar de extra wandeling loont de moeite.

Adres: Piazza Sauro Nazario 25/R – Ponte alla Carraia

Gelaterie buiten het centrum van Florence

 

Gelateria de’ Medici

Hier tref je maar liefst 48 smaken aan, bereid met natuurlijke ingrediënten en volgens klassieke recepten. Naast ijs vind je er tevens een groot assortiment aan taarten op basis van ijs.

Adres: Via dello statuto 3-5/R

Website: www.gelateriademedici.com

Gelateria Badiani
Deze bar – ijssalon is beroemd geworden omwille van de uitvinding van de smaak buontalenti, een combinatie van slagroom en vanille. Een smaak die dan ook zeker niet mag ontbreken. Dagelijks open van 07.00 tot 01.00, behalve dinsdag.

Adres: Viale dei Mille 20/R

Website: www.buontalenti.it

Gelateria Cavini

Gelateria Cavini opende zijn deuren in 1926 en bereid nog steeds ijs volgens de klassieke recepten, Ondanks zijn ligging aan een druk kruispunt is dit ijssalon altijd druk en zeer geliefd bij de plaatselijke bevolking.

Adres: Piazza delle Cure, hoek Viale dei Mille

Website: www.gelateriacavini.it

 

Lekkerste ijsje Florence