Waar kan ik een fiets huren in Toscane?

Fietsen in Toscane is een heerlijke belevenis. Het aangename klimaat, de prachtige omgeving, het heuvelachtige landschap, de pittoreske dorpjes, … het zijn slechts enkele aspecten die van een fietsrit in Toscane een onvergetelijke gebeurtenis maken.

fietsen in natuur ToscaneWie geen zin heeft om zijn eigen fiets op vakantie naar Toscane mee te nemen kan altijd een fiets ter plaatse huren bij één van de vele fietsverhuurders (noleggio biciclette). Ook de meeste agritoerisme en vakantiehuizen verhuren tegenwoordig fietsen van degelijke kwaliteit, op hun website is dit meestal terug te vinden onder de faciliteiten die ze aanbieden.

Tegenwoordig hoef je niet meer te vrezen dat je een oude, slecht functionerende fiets overhandigd wordt want in Toscane is inmiddels ook het fietstoerisme gearriveerd. De meeste fietsverhuurders bieden hybride stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen aan van middelhoog tot hoog niveau. Sedert enkele jaren maakt de electrische fiets zijn opmars en sommige fietsverhuurders hebben die dan ook opgenomen in hun gamma (meer info over verhuren van een electrische fiets).

 

Prijzen en aanbod fietsverhuurders

De prijzen variëren van €15,00 tot circa €40,00 per dag en van €85,00 tot circa €210,00 per week waarbij het gebruik van een helm, reparatiekit, fietspomp, fietsslot en eventueel plannetjes met fietsroutes is inbegrepen. Sommigen leveren zelfs de fiets af aan je vakantieverblijf, hotel, camping, luchthaven of waar je maar wenst.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste fietsverhuurders.

Ride Montaione: Ride Montaione biedt een totaalpakket aan van fietstochten in de buurt van Montaione, zowel met begeleider of individueel. Ze verhuren tevens fietsen met keuze tussen mountainbike of koersfiets. Alle fietsen zijn van het merk Scott, kwaliteit verzekerd.

Ecorent.net: Ecorent verhuurt mountainbikes en racefietsen van hoog niveau van het merk Giant en is actief in de zones Lucca, Pisa, Florence, Livorno en Siena. De fiets wordt geleverd waar de klant het maar wil. Een fiets kun je huren vanaf €15,00 per dag of €85,00 per week.

Download brochure met modellen en prijzen.

Florencebybike.it: Florence by bike is gevestigd in Florence en verhuurt zowel stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes als hybridefietsen. De prijs per dag varieert van €15,00 voor een stadsfiets tot €45,00 voor een racefiets van het merk Bianchi.

Dfbike.it: DF Bike is gevestigd in Siena. Ze verhuren zowel hybride stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en sedert 2013 ook electrische fietsen. Prijzen starten vanaf €20,00 per dag voor een stadsfiets en vanaf €35,00 voor een electrische fiets.

Gustocycling.com: Gusto cycling is actief in de zones Siena, Lucca en de Val d’Orcia. Ze verhuren zowel hybride fietsen, mountainbikes,  racefietsen als electrische fietsen. Op verzoek kunnen de fietsen geleverd worden aan de vakantie accommodatie.

Bellinibruno.com: Bellini Bruno is gevestigd in San Gimignano en heeft een groot aanbod aan stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes. De prijzen starten vanaf €15,00 per dag.

Gippo-bike.it: Gippo bike verhuurt hybride stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, electrische fietsen en zelfs tandems. Een fiets kun je al huren tegen de prijs van €20,00 per dag of €100,00 per week. Op aanvraag worden de fietsen aan je vakantie accommodatie geleverd. Gippo bike bevindt zich in Colle di Val d’elsa (Siena)

Ciclosport.it: Ciclo sport heeft een groot aanbod aan professionele fietsen in carbonium, titaan, alluminium. Ideaal dus voor de echte wielerliefhebber die gewoon is aan een kwaliteitsfiets. Prijzen zijn enkel te verkrijgen via een offerte aanvraag. Ciclo sport verhuurt stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen en is gevestigd in Donoratico (Livorno)

Voor meer plaatsen in Toscane waar je fietsen kan huren kan je een kijkje nemen op de site van go4bike.nl