Waar uitgaan in Firenze?

stadsplan Firenze met aanduiding cafés

stadsplan Firenze met aanduiding cafés (klik op map voor groter beeld)

Firenze is zoals iedere stad ook zeer geliefd bij de jongeren om uit te gaan. Verwacht je niet zoals in Nederland en vooral in België, aan straten vol cafés want dan kom je bedrogen uit. De meeste cafés zijn verspreid over de stad waardoor het de gewoonte is niet teveel van het ene café naar het andere te lopen. De prijzen van een pint bier, glas wijn of andere alcoholische drank liggen nogal aan de hoge kant. Reken maar op een minimumprijs van €5 voor een pint bier en €7 voor een cocktail.

Wil je niet teveel spenderen zoek dan de cafés op tijdens de happy hour. Voor een vaste prijs variërend van €5 tot €8,5 kun je je hierbij tevens tegoed doen aan een buffet van pastagerechten, pizza, chips, vlees, kaas, …

De meeste cafés en pubs starten reeds vanaf 19.00 uur met deze happy hour, alleen bieden ze niet allemaal hetzelfde aan, sommigen beperken zich tot versnaperingen zoals chips en nootjes terwijl anderen een volledig buffet aanbieden.

Tot slot: gedurende de zomermaanden (van Mei tot Oktober) worden overal in de stad extra openlucht cafés opgesteld waar je tevens live muziek kan bewonderen. Voor deze gelegenheid sluiten sommige cafés hun deuren en verplaatsen ze in openlucht.

Irish pubs

Dublin pub

Een echte Irish pub waar je naast de typisch Ierse bieren zoals Guinness, Bulldog en Kilkenney tevens cocktails en andere alcoholische drankjes kunt krijgen. De pub biedt ook broodjes en andere snacks aan.

Openingsuren iedere dag vanaf 17.00 tot 02.00 uur

[divider]
Finnegan

De tweede Irish pub die Firenze rijk is bevindt zich op zo’n 10 minuten van de dom en op 15 minuten van het centrale treinstation.

[divider]
The old Stove

Deze keten heeft 3 pubs in het centrum van Firenze die zich op wandelafstand van elkaar bevinden, de pubs zijn 7 dagen op 7 open van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

  • Adres: Old Stove Duomo (Piazza San Giovanni 4/R), Old Stove Signoria (Piazza della Signoria 30/R), Old Stove Porcellino (Via Pellicceria 2-4-6/R)
  • Website: www.oldstove.it

[divider]
The Fish pub

Deze pub werd geopend in 1997 en is ontworpen door een Schotse architect wat zich dan ook weerspiegelt in het interieur, de pub is vooral populair onder erasmus studenten en is dan ook druk bezocht gedurende het academiejaar, openingsuren van 16.00 tot 03.00

 

Cafés en cocktail bars

Danny Rock

Danny Rock werd geopend in 1980 maar heeft in 2012 een grondige trendy facelift gekregen. De pub heeft naast Duitse en Italiaanse bieren tevens een ruime keuze aan Belgische bieren. La Chouffe, Kwak, Sint Bernardus, Triple Karmeliet zijn slechts enkele bieren die te verkrijgen zijn. Openingsuren van 10.00 tot 02.00

[divider]
Red Garter

Red Garter werd geopend in 1962 en is dan ook één van de oudste pubs in Firenze. Openingsuren van 21.00 tot 02.00

[divider]
Rex café

Deze pub is vooral gekend als cocktailbar maar hier kun je vanaf 19.00 tot 21.00 ook genieten van de happy hour waarbij de toog wordt omgetoverd tot een buffet. Let vooral op het interieur dat nogal aan de architectuur van Gaudi doet denken. Rex café is populair bij de plaatselijke jongeren. Openingsuren van 18.00 tot 03.00

Adres: Via Fiesolano 25/R
[divider]
Lochness Lounge

Zoals de naam het zelf zegt is dit een lounge bar, je vind er een ruim aanbod aan cocktails en tussen 19.00 en 22.00 kun je genieten van de happy hour, vanaf 22.00 is er van woensdag tot en met zaterdag een dj aanwezig.

Openingsuren van 17.00 tot 02.300

Adres: Via de’ Benci 19/R
[divider]
Hard Rock Café Firenze

Sedert Juni 2011 is er ook een Hard Rock Café in Firenze aanwezig en dit op de plaats van de voormalige Cambrinus cinema. Naast tal van cocktails, bieren en andere alcoholische dranken kun je er tevens ontbijten, lunchen en avondeten. Openingsuren van 08.30 tot 02.00 uur.

[divider]
Dolce Vita

Dolce vita bestaat reeds 20 jaar en is steeds zeer populair geweest bij de plaatselijke jongeren. Het café heeft tevens een groot buitenterras waar het heerlijk vertoeven is. Ruime keuze aan cocktails, long drinks en wijnen.

Openingsuren van 08.00 tot 03.00

[divider]
Meer cafés en pubs vind je op de onderstaande map