Wandelroutes in Gaiole in Chianti

De Chianti Classico streek rond Gaiole in Chianti is één van de mooiste en ideaal voor liefhebbers van wandelen of trekking. De gemeente Gaiole in Chianti heeft, in samenwerking met de Club Alpino Italiano, op zijn territorium 15 routes bewegwijzerd met de gestandaardiseerde CAI symbolen. In het Italiaans worden deze routes sentieri genoemd.

Op de dienst toerisme van het stadje kun je een plannetje krijgen waar al deze routes zijn op aangeduid. Er staat geen beschrijving van de route op, daarvoor kun je terecht op de website van de gemeente. De routes hebben een titel, zijn genummerd en hebben telkens een verschillende kleur. Ze zijn bovendien in lusvorm waardoor je kan starten op verschillende plaatsen.

Plan met alle routes rondom Gaiole in Chianti

Een specifieke route in detail

Op de achterkant van het plan staan alle routes iets gedetailleerder met nummer, de afstand, plaats waar je kan parkeren, iets eten en het hoogteprofiel. Wil je niet de volledige route wandelen dan kun je een stuk overslaan, eveneens aangeduid op het plannetje. Tijdens de wandeling staan deze ook aangeduid met een letter na het nummer.

Sommige routes lopen door wijnvelden en het is mogelijk dat de toegang afgesloten is door een hekken. Dit kan je gemakkelijk openen en nadat je gepasseerd bent opnieuw dichtdoen. Denk niet dat je niet door mag, de wijngaarden zijn enkel afgesloten voor de wilde dieren zoals everzwijnen en herten die overal in de Chianti streek aanwezig zijn en heel veel schade kunnen aanrichten aan de wijngaarden.

bord met aanduiding van de route

De wandelroutes kun je downloaden in gpx formaat en ingeven op je gps toestel via de onderstaande link van de gemeente van Gaiole in Chianti > tracce sentieri gps

Wanneer je in Gaiole in Chianti parkeert dan kijk je meteen uit op alle panelen die deze routes weergeven. Er staat ook een QR code op maar die werkt echter niet, je moet dus naar de bovenstaande link.