Wat is er zomer 2020 te doen in Toscane?

Toscane is een ontzettend populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. En dat is niet vreemd, deze regio heeft ontzettend veel te bieden. Dat komt door prachtige steden zoals Pisa en Florence, een schitterende natuur en een heerlijk kustgebied.

Ga je naar Toscane voor een actieve vakantie? Dan zijn over het algemeen het voorjaar en najaar de beste periodes om te gaan. Ga je voor een ontspannen strandvakantie? Dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september het meest geschikt.

Omwille van de schoolvakanties gaan veel Nederlanders in de zomer op vakantie naar Toscane. Maar wat is er dit jaar allemaal te doen? In deze blog vind je een aantal handige tips!

San Ranieri in Pisa op 16 en 17 juni 2020

Op dinsdag 16 juni en woensdag 17 junis het het groot feest in Pisa. Dan wordt namelijk de heilige San Ranieri geëerd. Op de dinsdag wordt al het kunstmatige licht gedoofd, en vervangen door kaarslichtjes. Dit geeft een schitterend gezicht. Aan het einde van de avond is er een prachtige vuurwerkshow. De dag erna is er een roeiwedstrijd waar teams uit Pisa aan mee doen. Ze zijn gekleed in middeleeuwse kledij. Ontzettend leuk om een keer mee te maken!

Het Summerfestival in Lucca in juni en juli 2020

Het laatste weekend van juni, en de hele maand juli kan je genieten van het befaamde Summer Festival in Lucca, een van de mooiste plaatsjes van Toscane. Ieder jaar komen hier bekende artiesten uit Italië maar ook uit het buitenland optreden.

Dit jaar kun je rekenen op onder andere Paul Mccartney, Ben Harper, Paolo Conte, Celine Dion, Cat Stevens en Liam Gallagher. Het is een event dat wordt bezocht door mensen van over de hele wereld. Let op: je moet wel van te voren tickets kopen voor dit festival. Op deze website vind je alle info.

Giostra dell´ Orso in Pistoia op 25 juli 2020

Veel Toscaanse steden hebben een beschermheilige. In de stad Pistoia (vlakbij Florence) is dit San Jacopo. Deze beschermheilige wordt ieder jaar op 25 juli uitbundig gevierd. Op deze dag is er onder andere een spannend paardrijtoernooi op het Piazza del Duomo.

Voorafgaand is er ook een prachtige historische optocht die zeker de moeite waard is. De dagen ervoor is er overigens ook al genoeg te beleven: veel teams beginnen dan al met de zogenaamde proefrondes. Bekijk de officiële website voor meer informatie.

Bolgheri Melody Festival in juli en augustus 2020

Elk jaar heb je tussen juli en augustus het Bolgheri Melody Festival in de Livorno, strak aan de Toscaanse kust. Dit festival bestaat uit muziek (veel jazz), theater, dans en natuurlijk lekker eten. Daarnaast is er volop aandacht voor lokale wijnen. Op dit moment is het programma nog niet helemaal bekend. Maar als je tussen juli en augustus in de buurt van Livorno bent, ga dan zeker even langs. Het is meer dan de moeite waard.

Elba Isola musicale d’Europa

Houd je van klassieke muziek en jazz? Dan is er zo aan het einde van de zomer nog een gaaf evenement op het eiland Elba: het Elba Isola Musicale d’Europa. Dit jaar begint het op woensdag 28 augustus. Tot en met maandag 9 september is er elke avond van alles te beleven. Je kunt een ticket kopen voor  dagen vanaf €145,00. Je kunt dan alle concerten bezoeken. Je kunt ook losse tickets kopen , die zijn er al vanaf €20,00. Alle info vind je hier.

 

Tags: